Followers

Wednesday, August 20, 2008

LIWAT vs LEWAT

8/20/2008 04:12:00 AM Posted by Andy Fairuz 1 comment
huh..tajuk..ape2 la..2 mende ni sbenarnye sedikit sebanyak mempengaruhi idup aku..2 bende yang berbeza.tapi kedua2nya buat aku berfikir..

huhu..jom tengok 1 per 1..LIWAT..kontrovesi btol skang neh..crite pasal tuduhan yang dikenakan kepada DSAI oleh 'bekas pembantu' katenye..huhu..aku sbenarnye maleh nak amek tau pun..tapi yelah..aku ade mate,ade telinga,ade mulut,dan ade tangan membuatkan aku nak gak tulis pasal mende nih..cerite liwat ni sume org tau..tapi skang ni cite pasal lafaz sumpah yang telah dikeluarkan oleh 'bekas pembantunya' itu..

dari pendengarannya memang takde ape2 masalah..maybe ade sedikit tersasul lafaznye itu..tapi yang membuat kan aku berfikir..betulkah dengan cara sumpah ini dapat membuktikan kesalahan seseorang..sedangkan die yang menuduh..sepatutmya org yg dituduh yang bersumpah tak melakukan kesalahan..tapi bagi DSAI beliau tetap dengan pendirian tidak mahu bersumpah kerana mahu diselesaikan dengan kaedah sebenarnye mengikut islam..

aku ade gak terbaca komen dari ramai orang..kebanyakan kate2 mereka ade benarnya..banyak pertikaian boleh dibuat dalam sumpah tersebut..kenape dibuat sekarang sedangkan sebelum ini hanya duduk menyembunyikan diri je..huh..kebanyakan point yang diberikan oleh 'bekas pembantunya' itu kadang2 agak berbelit..kejap cakap tu kejap cakap ni..aku sendri pun tak paham..membuatkan aku lagi tak percaye ngan die nih..huhu..

pd aku isu sumpah ni memang sengaje diadekan skarang..hanya semata untuk kepentingan pilihanraya yang akan diadakan di permatang pauh 26 ogos ini..

nway slamat mengundi aku ucapkan..undi dengan bijak..ingatlah orang tersayang..

satu lagi perkara LEWAT..mende yang paling aku takut skali..kenapa..sebab aku selalu lewat..huh..aku pun tak tau..emm sememangnye aku taknak lewat..tapi aku pun tak tau..ape punca..banyak mende aku wat skarang jadi lewat..datang klas lewat..janji ngan orang lewat..wat keje lewat siap..lewat anta..camane eh..aku memang nak ubah..teruk sangat aku nih..

tolong aku..selesaikan masalah ni..kalau bley sebelum puase..da jadi cam 1 be'at da huhu..cm 1 kebiasaan plak..mesti lewat..so plzz..sesape yang bace blog ni..aku da ketagih lewat..tolong ubati aku..aku nak jadi cepat..tolong aku..plzzz..

Wednesday, August 13, 2008

Terus berjuang..

8/13/2008 03:33:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
huh..lame btol tak menaip blog nih..dekat sebulan gak la..bukan tak mau tulih..tapi rase malas yang melampau..ikutkan banyak je mende nak di share..tapi tu la..

pape pun arini aku rajinkan jugak diri ni utk cite pape yang best dan ape yang tak best..

baru tadi aku sampai s.alam dari perak..minggu lepas ari jumaat petang aku bersame ngan chaoi ngn shah bertolak dari s.alam ke tapah..destinasi utama adalah kuala woh..minggu ni persi buat induksi..dan sememangnye tiap2 sem dah menjadi rutin kami ex-persi ni untuk join program tersebut..lebih kurang kol 9 kami sampai sane..kami disambut baik malam tu dan aku bersame ngan chaoi dan jugak latip pegang sesi malam tu utk slot taaruf..alhamdulillah..everithing ok..sambutan bebudak kali ni mmg best..mlm tu seperti kebiasaan induksi..takde ape2 yang best pun..n cam biase..kitorang akan meng'kacis' bebudak baru ni utk ditarik bersame ngan kami..hehe..lepas setel sume malam tu..tido..

esoknye..pagi2 aku kene balik..atas arahan mak aku utk datang ke kenduri kawen spupu aku..terpakse aku mintak tolong shah anta aku sampai tapah..sampai tapah tgk bas ke kl abis..huhu guano??nak taknak aku mintak tolong shah antar sampai ipoh..huh..jauh tu..pegi balik dekat 90km tu..kawan2 punye pasal..ko tak kesah kn shah??huhu..

beli tiket balik kl = RM 15
tiket komuter balik s.alam = RM 2.60

aku sampai s.alam aritu kol 1.30pm..terus aku siap shoot ke umah spupu aku kat klang..bawak myvi..lebih kurang 4 jam aku kat situ..aku bitau mak aku nak terus ke tapah balik..huhu..seb baik mak aku kasi..hehe..yg best nye dapat bawak myvi..cepat sket sampai..tapi minyak ngan tol la agak sakit sket..setel sume kat umah aku terus shoot ke tapah..isi minyak sket kat batu 3 aku teruskan perjalanan..

isi minyak myvi dari s.alam = RM 40
tol guthrie = RM 1.40 x 3 = RM4.20
tol plus rawang tapah = bape eh lupe lak ><>

malam tu aku sampai kuala woh dalam kol 9..budak tu still tak makan lagi..dapat aku datang skali..ari sabtu punye program aku tak dapat join..huhu..tp mlm tu mlm persembahan..mcm biase..aku ngan chaoi jd mc..hehe..memang havoc..bebudak pun kali ni sempoi..sume bagi komitmen yang baik..tak la bosan sangat..bagus2..makin ramai gak aku knal budak2 ni..

malam tu pas abis program..tarik budak2 tu lepak skali..ajak sembang..n at last terkeluar plak pasal buluhmas..pe lagi..cite la abis2an..n so far alhamdulillah..sambutan menggalakkan..dapat respon yang baik dari budak2 tu..

last day kat kuala woh..water confident..arini banyak men air..mandi mande kat sungai..mase ni mmg tak pikir ape..mmg free gile rase..takde gangguan..takde tekanan..mmg enjoy..dan usaha untuk menarik seberape ramai bebudak baru agak berhasil bile mereka mula memberi respon yang baik pade kitorg..induksi kali ni mmg best..balik dari kuala woh..singgah tapah jap isi minyak..

isi minyak = RM 30 - 10 hengget duit Kei..die mintak tompang sampai uma die..

kuar tapah terus shoot ipoh antar kei kt umah die kt simpang pulai..pastu anta ipin kat medan kid..pastu tinggal aku ngan chaoi balik ke uitm terus..malam tu sempat lepak ngan bebudak induksi sket..najah,irni ngan tirah..budak induksi yg lepak ngan kitorg mlm tu..terus cite buluhmas..hehe..

malam tu lepak bilik amer..emm..takat tu je la citer induksi..nantikan 'terus berjuang 2'