Followers

Tuesday, August 26, 2014

Cari idea ruang tamu di IKEA - SISAN Campaign

8/26/2014 12:05:00 PM Posted by Andy Fairuz , , 7 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera sidang pembaca sekalian..

Sempena kempen IKEA yang sedang berlangsung sekarang, saya ingin mengambil kesempatan untuk sama-sama mempromosikan kempen tersebut. SISAN atau ayat panjangnya adalah Store In Shape As New. Ia adalah satu kempen dalam usaha untuk mempertingkatkan mutu kualiti setiap cawangan IKEA. Ia bukan sahaja tertumpu kepada keadaan kedai, malah meliputi perkara lain seperti kebersihan, kekemasan, idea, kreativiti, prestasi, penyelenggaraan dan lain-lain. Jadi, adalah menjadi keutamaan di IKEA untuk memastikan kualiti tersebut sentiasa di jaga.

Ok, dah tahu apa itu SISAN??jom kita tengok dua gambar dibawah.


Mesti anda pernah saksikan kedua-dua gambar di atas kan? Pertama kali saya melihat gambar tersebut apabila ia menjadi viral di laman sosial dengan menyaksikan ke'sempoi'an sebuah keluarga bertukar pakaian antara ibu ayah dan anak-anak. Rupa-rupanya ia adalah salah satu dari promosi di IKEA. Ia merupakan promosi idea ruang tamu di IKEA.

Kepada mereka yang ingin mencari idea untuk merekahias ruang tamu rumah, bolehlah melihatnya di laman web IKEA. Pelbagai idea serta konsep yang ditonjolkan di sana. Anda juga boleh memilih perabot yang dirasakan sesuai mengikut bajet anda kerana setiap barangan disertakan dengan spesifikasi produk serta harga barangan tersebut.

Jadi apa tunggu lagi. Jom cari idea untuk rumah anda. Walaupun rumah anda lama, tak mustahil ia akan kelihatan baru jika kena gayanya. Jom SISAN - store in shape as new.


Wednesday, August 20, 2014

Misi Autumn di Korea 2015

8/20/2014 05:28:00 PM Posted by Andy Fairuz , , 8 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..


Sabtu minggu lepas aku buat open house kat rumah..jemputla kawan-kawan XPAC yang dah lama x jumpa..thanks pada mereka yang sudi datang rumah beraya.. Antara kawan-kawan aku yang datang.. Zack, Fyra, Chaoi Power, Gman, Fad, Zul, As, Pija, dan group admin di wasep Amer..

chaoi, gman n fad terpaksa balik awal sebab ade urusan..so yang lain stay n sembang sampai tengah malam..sampai abis berkemas la..banyak yang kitorang sembangkan..sempat jugak aku ceritakan pengalaman aku melancong ke Korea beberapa bulan lepas.. menarik minat mereka..so aku ajak diorang untuk pegi tahun depan..dengan kos RM2500 aku cakap kita dah boleh pegi..All in..semua lengkap..

So bermula malam tu kami semua ada misi melancong tahun depan.. iaitu Misi Autumn di Korea 2015.. kenapa autumn?? sebab autumn cantikk..n masih dapat rasa cuaca sejuk disana..pergi by group..at least 10 orang..dengan kos yang sangat berpatutan iaitu RM2500 aku rasa cukup untuk semua perbelanjaan disana..

apa yang aku boleh share kat sini..kos tersebut merangkumi
  • Tiket penerbangan KL - Seoul - KL
  • Tiket penerbangan Seoul - Jeju - Seoul
  • Penginapan di Jeju 3 hari 2 malam
  • Penginapan di Seoul 5 hari 4 mlam
  • Admission Fee ke tempat2 menarik di sana
  • Tiket perjalanan subway di Seoul
  • Makanan di Jeju
  • Makanan centralize di Seoul
  • Lain2 yang dirasakan perlu.
Aku skarang dalam perancangan merangka jadual serta itenerary sewaktu di sana dan merangka bajet yang detail untuk trip kali ini. Berbekalkan pengalaman  melancong ke sana April lalu, aku try ejas sebaik mungkin untuk trip tahun depan ni.. Harapan aku agar misi kali ni berjaya. sebelum ni dah berjaya organize trip ke krabi..kali ni lebih jauh..

Oh ya..alang-alang dah ke sana tu..nampaknya misi untuk Honeymoon di Korea pun nampaknye semakin pasti..hehe..Insyaallah tahun depan kawen..then honeymoon..kat Korea pulak tu..maknanye tahun depan boleh la amek gambar kat kerusi senget tu berdua...hehe

Nuffnang CPUV - IKEA - SISAN & Macau Tourism

8/20/2014 03:01:00 PM Posted by Andy Fairuz , 4 comments
Assalamualaikum salam sejahtera..

Selama ni aku x pernah pun nak ambil port pasal Nuffnang CPUV ni..tapi bila melihatkan ramai rupanya ternanti-nanti saat munculnya CPUV baru pada akaun masing-masing aku mula rasa bahawa aku juga perlu untuk dapatkan CPUV ni..ye lah..kat sinilah boleh kita jana income kita di Nuffnang ni.

So, entry kali ni aku jugak nak share perasaan aku bila dapat CPUV baru dari Nuffnang ni.. hehe..macam blogger2 lain..yang biasa aku baca entry mereka di blog masing2.. tengok ni..


Pada tawaran kali ni ade 2 CPUV Campaigns baru yang aku terima..iaitu IKEA - SISAN dan Macau Tourism.. apakah 2 kempen itu..nantu aku cuba kupas dengan lebih lanjut..

Anyway anyhow..thanks to Nuffnang atas tawaran ni..hehe..

9 Awesome Blogs Of The Month

8/20/2014 01:33:00 PM Posted by Andy Fairuz 4 comments
Assalamualaikum..salam sejahtera..

Pestaim ni nk join benda alah ni semua..tujuannya nak support rakan2 blog dengan harapan rakan2 blog boleh sama2 support antara satu sama lain..

http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/08/9-awesome-blogs-of-month.html

Segmen ini akan berlangsung selama 9 hari bermula hari ini Rabu 20/08/2014 sehingga Khamis ini 28/08/2014 jam 12.00 malam.
9 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 29/08/2014.
Jom support blog kawan2..