Followers

Friday, February 26, 2010

confirm close

2/26/2010 10:03:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
bile mind set kite kate close..so confirm close..

smalam aku jumpa farah..budak chaoi kat s.alam yang aku take over..die nak jumpe sebab nak share masalah dia ngan member bilik die..die sedikit down bile kawan sendiri tak ley time die apatah lagi bila nak ajak sekali buat bisnes..setelah mendengar cerita darinya aku terus membuka mula untuk membuka bicara aku sebagai seorang leader yang bertanggungjawab ke atas anak buahnya. namun dalam pada aku dok motivate die..sorang member die yang die ajak jumpe malam tu tetibe muncul..

sambil mengapplykan law of attraction..aku mula rapport prospek...aku tak sangka pula untuk closing sesapa pun malam tu..aku tak prepare pape pun..no paper..no pen..anyway aku set mind aku nak close die jugak ..

aku bukak minda die kenapa bisnes..kenapa network..then aku mula start citer..tanpa menggunakan pen dan kertas.aku cuma menggambarkan presentation aku dengan gelas2 yang ada di atas meja makan kat kedai mamak tu..

walaupun sedikit blur..nampaknye dia paham..tapi aku tetapkan mindset aku untuk close die..presentation telah aku habiskan..4 step telah aku jelaskan..soalan terakhir aku tanye..bile ley register..dengan rase senangnya dia cakap..boleh, nak register..jauh dalam hati aku rasa syukur sangat2..walaupun presentation aku tanpa preparation pape..namun cukup untuk buat die di close..alhamdulillah..

Thursday, February 25, 2010

kantoi

2/25/2010 05:53:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
kantoi

mengikut pandangan aku

bermaksud;
1)telah diketahui orang.
2)keadaan yang teruk.

contoh ayat:

1)
-john telah terkantoi dengan emaknya kerana menghisap rokok.
-gambar karim bersama skandelnye telah terkantoi oleh aweknye sendiri.

2)
-"weh result aku kantoi dowh", kate minah kepada kawan2nya..
-"kantoi la aku camni..asgmt aku tak siap lagi ni.."rungut hati jamal..

huhu..pe kene mengena kantoi nidalam entri aku ni..huhu..yang pastinya..bila kantoi setiap pada kita pasti ada jawapan atau alasan yang tersendiri untuk menghadapi situasi tersebut..jadi..lu pikir la sendiri

Saturday, February 06, 2010

Jawatan kerja..

2/06/2010 11:16:00 AM Posted by Andy Fairuz 3 comments
kadang-kadang aku konfius dengan jawatan aku kat tempat kerja aku ni..

dalam pengesahan kerja aku nye jawatan eksekutif ICT yang ditugaskan untuk menjaga website company..jaga sistem company..wat kerja2 mendesign sebarang bentuk design..ok la tu..stendet..

tapi sepanjang 5 hari di bulan februari ni aku telah mengalami perubahan kerja yang sepatutnya aku lakukan..antaranya..

Lelaki faksimili - fax man..(aku tak tau nak bagi name ape da)
kerja aku adalah jadi tukang faks surat..bukan sket2 punya..tapi berpuluh surat aku kene faks kan..bukan semua pun ade..kadang2 salah nombor la ape la itu la ini la..da kene dok kat depan mesi faks tu je selalu..

Lelaki pengimbas - scan man..(d itu je yang boley aku bagi name)
satu lagi tugas aku..untuk men'scan' sebuah modul kursus sebanyak lebih kurang 90 mukasurat..gile ape..kate boss aku,"ok la kan..dari awak nak taip 90 muka ni..baik awk scan kan??"huh..aku pun dengan rase rendah diri sebagai 'employee' ni berkate.."betul gak tu..baik boss..saye akan buat"

last but not least..

Pemandu lori - lorry driver..(ha ni memang betul status nye..)
sebab nak tolong cover brader tempat kerja aku ni yang tetibe tak ley nak datang sebab kene berubat sebab sakit..aku plak yang kene bawak lori..dalam lori tu ade khemah2 untuk pasar malam..so aku kene bawak lori tu bersama la 2 org budak selaku pekerja memasang khemah..mase pergi aku bawak..nak anta balik pun aku kene bawak..huhu..gile ah..mak aku pun tak tau ni..tau die mau bising die..

huhu..da name pun pekerja..kene la ikut arahan..boss da suruh..hehe..

pada aku..lagi baik kite sendiri jadi boss..freedom..buat network lagi bagus la....huhu..jom ramai2 kita buat network same2..yang penting bulan depan pasti Mazda RX-8..tunggu....