Followers

Tuesday, August 25, 2009

sorotan dua minggu

8/25/2009 01:53:00 PM Posted by Andy Fairuz 2 comments
kembali menulis..

setelah lebih dua minggu aku tak menulis..ni baru ade peluang untuk meng'xpress'kn idea ni..di kala ini aku di kfc tepi faderal..bukan nak makan..pose..tapi sekadar mencuri peluang mengupdate blog ni..

eazynuff: yo nd
ndferuz: yup..
eazynuff: slamat pose
ndferuz: slamat
ndferuz: tahniah skuad wajadiri..
ndferuz: hebat..
eazynuff: yihaa...
eazynuff: aku pon tumpang happy jer
eazynuff: kat ner tu?
ndferuz: kfc..
ndferuz: huhu..
eazynuff: hah?... makan ker?
ndferuz: yup..
ndferuz: eh..
ndferuz: tak..
ndferuz: mean tak..
eazynuff: abis tu? ko tgh sahur ek?
eazynuff: biler mau update blog ni?... xder content baru ker?
ndferuz: yup..
ndferuz: huhu..
ndferuz: dats wut im thinking now..
ndferuz: nak mengupdet blog..
ndferuz: sat no..
ndferuz: ni tgh menaip la ni..
ndferuz: hehe
eazynuff: taip cepat...
ndferuz: sabo..
eazynuff: ko tgk sepakminang.blogspot
eazynuff: laju jer update
ndferuz: huuhu..
ndferuz: itu untuk tatapan umum..
ndferuz: kene la laju apdet

conversation antara aku ngan sorang member membuatkan aku rase seronok untuk mengupdate blog ni..

entry aku kali ni lebih kepada ingin menyorot kisah selama 2 minggu aku tak nulih ni..melihat pade kalendar pade laptop ku ni..tak banyak yang berlaku selama 2 minggu ni..

antara yang mencuri perhatian aku adalah program induksi persi yang aku hadiri di kuala woh tapah pada 14-16ogos lalu..


sangat best..huhu..berjaya jugaklah aku n chaoi bina empayar disitu..kami conquer abis induksi kali ni..heheh..balik dari induksi plan nak terus ke s.alam..tapi disebabkan ade pengaruh yang kuat disana, kami berhasrat untuk stay beberapa hari disana..alang2 boley kembangkan network disana..yang mana memang impian kami intuk bukak network di uitm perak pun..huhuh..sambutan n layanan budak2 perak memang best..pelik gak rase..senior persi yang lain lagi ramai..tapi aku ngn chaoi 2 org je mampu conquer budak2 tu walaupun hanya 2 malam je kat situ..setiap malam kat uptown tu mesti havoc ngan geng kitorg..nak kate kami hanya meng'kacis' awek pon tak jugak..sebab bebudak lelaki yang len pun turut enjoy bila ngan kitorg..tu yang lebih seronok tu..

2 malam disana sempat kami open cerita emall ngan diorang..alhamdulillah semua positive..cume tinggal nak folow up je..n insyaallah 2-3 hari lagi maybe kami akan kesana lagi..hehe..collect 'K' plak..

PERSI UiTM PERAK..tunggu kehadiran kami pada versi yang ke 2..hehe..

lagi cerita menarik adalah kesah nasi ayam..hehe..mende plak ni..ok..ceritanya camni..pada bulan ramadhan yang mulia ni aku bersama 2 org lagi rakan aku telah sama2 berniaga nasi ayam di bazar ramadhan..seksyen 20,shah alam..nak cari duit lebih..skang ni tgh agak lari sket bajet nih..cari la duit lebey..alhamdulillah..sambutan boley tahan..sape mau rasa..mai singgah gerai no 17 tapak bazar ramadhan seksyen 20 shah alam..huhu..

sekian sorotan 2 minggu ini..

Thursday, August 06, 2009

chaoi photoprofile

8/06/2009 05:00:00 PM Posted by Andy Fairuz 8 comments

photo shoot chaoi di unikl aritu menghasilkan photoprofile beliau..ini hasil yang sempat aku hasilkan..












sape mau di photoshootkan..sila la hubungi saye..

Monday, August 03, 2009

Bagi la aku can(chance)..

8/03/2009 07:13:00 PM Posted by Andy Fairuz 2 comments
lame tak nulih..

hal yang berlaku tadi membuatkan aku nak nulih..

apakah yang berlaku??

arini aku ke kl nak anta adik aku ke unikl bersama chaoi..chaoi pun nak wat photoshoot kat unikl..untuk profile picture dia nak bagi kat agency lakonan dia tu..

sampai unikl kene tunggu shahira ntah apa ntah yang nak di setlekan..lame gak nunggu..setelah agak sekian lame menunggu barulah dapat masuk studio..amek gambar lebih kurang..


chaoi photoshoot

setel photoshoot chaoi kami ke Restoran Dulang blakang unikl..shahira nak makan..aku pulak menggunakan tyme ni untuk meng'online'kan diri..sempatla untuk aku bukak fb,tagged,usya blog aku..check mail..nak update blog??tak sempat..baru nak login blogger.com diorang da bising..nak gerak..huhu..tak bagi can langsung..takpela..folo sudey..lagipun tak solat lagi tyme tu..

pas solat terus ke taman cempaka..kat ampang..umah shahira..die nak angkut barang..baru pindah..sampai umah tu aku terlena seketika..ewah..chaoi mengambil peluang ini untuk mengonline kan diri plak..sempat die mengupdate blog..dikala aku sedang menidurkan diri..bangun2 je shahira mintak tolong g tesco nak beli lemari katenye..huh..pompuan-pompuan(ayat same cam dalam blog chaoi)aku bangun solat asar..nampak chaoi sedang mengonlinekan diri..pas solat terus aku mintak laptop kat chaoi..untuk online..baru je aku nak login dalam blogger.com sekali lagi aku di ganggu untuk folo sekali shahira g kedai..aku malas nak pegi..lagipun member2 shahira da datang..huhu..ley la aku usyar aweks2 tu..huhu..aku suruh shahira g ngan chaoi je..chaoi plak saje je..tak tau jalan la..apela..terpaksa la aku folo..huh..tak bagi can langsung..die da puas usya aweks2 tu..da puas online..bagi la aku plak..elok je tyme aku ade je memacam hal..nak g kedai la..tak tau jalan la..apela..itu la..ini la..huhutak bagi can langsung..

siap ke tesco..kali ni chaoi bagi le aku can..die bawak kete..aku online kat sebelah..sambil tunjukkan jalan..baru je start nak menaip..sampai tesco..tak cari parking pun..masuk je tesco terus parking..jauh plak tu..saje la tu taknak bagi can aku online lelame..huh..

dan akhirnya..dikala mereka semua masuk tesco, aku dok luar je..heheh..mengonlinekan diri...setelah sekian lama..susah ke nak bagi can kat orang..