Followers

Friday, December 21, 2007

Berita Kepada Kawan - Abiet G Ade

12/21/2007 01:13:00 AM Posted by Andy Fairuz , No comments
Mase mula-mula dengar lagu ni aku tak la nak amek port sangat..bukan pe..melodi lagu ni agak berbeza ngan lagu2 yg biasa kita nyanyi..lagu puisi kan..

kawan aku gman yg slalu nyanyi lagu ni bile pegi camping..di taman negara, sewaktu tunggu untuk prepare dinner..dia nyanyi lagi tapi dengan iringan gitar dimainkan oleh rafi..aku mula dengar bait2 laguni..huh..memang puitis..maksudnye pun mmg best..agak sesuai ngan jiwa aku..berekreasi..live in nature..aku da start suke..balik dari tmn negara..aku usaha cari lagu ni..

bile da jumpe..ape lagi aku hafal n hayati lirik lagu ni..FYI lagu ni dicipta khas untuk mangsa2 gempa bumi,volcano n macam2 lagi bencana la yg berlaku kat negara jiran kita nu..indonesia..memang terbaik..

penyanyi asal..Abiet G Ade..pernah berduet dgn m.nasir mase konsert akar beberapa tahun seblom nie..dan aku penah gak tengok ustaz akhil hayy menyanyikan lagi ni dalam satu ceramahnya..hayati lirik lagu ni dan same2 kita dengarkan..


Berita Kepada Kawan - Abiet G Ade..

Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan Sayang, engkau tak duduk di sampingku kawan Banyak cerita yang mestinya kau saksikan Di tanah kering berbatuan
Tubuh ku terguncang di hempas batu jalanan Hati tergetar menampak kering rerumputan Perjalan ini pun seperti jadi saksi Gembala kecil menangis sedih
Kawan coba dengar apa jawabnya Ketika ia ku tanya "Mengapa?" Bapak ibunya telah lama mati Ditelan bencana tanah ini
Sesampainya di laut ku khabarkan semuanya Kepada karang, kepada ombak, kepada matahari Tetapi semua diam, tetapi semua bisu Tinggal aku sendiri terpaku menatap langit
Barangkali di sana ada jawabnya Mengapa di tanahku terjadi bencana
Mungkin Tuhan mulai bosan melihat tingkah kita Yang selalu salah dan bangga dengan dosa-dosa Atau alam mulai enggan bersahabat dengan kita Coba kita bertanya pada rumput yang bergoyang


Get this widget Share Track details

Wednesday, December 05, 2007

XPDC Jelawang

12/05/2007 02:14:00 AM Posted by Andy Fairuz 1 comment
Salam semua

Ex-PERSI Adventure crew akan mengadakan perkhemahan penutup tahun ini pada 7,8 dan 9 disember 2007 bertempat di Jelawang Jungle, Dabong Kelantan. Berikut di sediakan beberapa butiran mengenai perkhemahan tersebut.

Tempat: Jelawang Jungle, Dabong, Klate.
Tarikh: 7,8,9 disember 2007.(nek tren 6hb mlm..balik 9hb mlm)
Penyertaan: Dialu-alukan kepada bekas ahli PERSI.
Juga terbuka kepada sesiapa yg berminat.
Bayaran: RM 100 termasuk;
- Tambang pergi balik keretapi KL-Dabong-KL
- Guide
-Pengangkutan lain(van)
-Ration
-Lain-lain difikirkan perlu. Baki pulang balik.
Maklumat Tambahan: Aktiviti pendakian hanya sehingga kem Baha (top of Jelawang Waterfall) dan trekking ke gunung Stong hanya kepada mereka yang berminat sahaja..sape taknak bley stay je kat kem Baha.

Sape yang berminat ley msg saye..


XPAC - we live in nature

Sunday, December 02, 2007

Sekadar Percubaan

12/02/2007 03:24:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
Salam semua..

setelah sekian lama bisu dari arena blog ni,saya rasa tergerak hati untuk bermula semula tugasan menulis blog ni..bukan ape,bile dah tiap2 hari dok baca blog org terpikir blak macam2 sbenarnya yg boleh dikongsi dengan anda semua.so insyaallah apa yang dapat saya kongsi akan di kongsi..apa yang dapat di beri akan diberi..

bermula lah era blog saye..

ndferuz..