Followers

Thursday, January 17, 2008

Dimana Sharlinie..

1/17/2008 05:45:00 PM Posted by Andy Fairuz 2 comments

Sedih dan kesal bile mendengar cerita kehilangan anak kecil berusia lima tahun ini..banyak persepsi masyarakat yang kita dengar..tapi bagi aku..kehilangan adik sharlini bukan lah nak menuding jari kepada sesiapa pun..yang jahat kat muka bumi ni tetap melakukan kejahatan..dan kita jugak sedar akan kejahatan yang ade nie..tapi kita masih tak menghiraukan kemungkinan yang akan terjadi akibat dari kejahatan mereka tu..dan akhirnya perkara seperti ini telah terjadi..

kalau nak diulang kembali kisah yang perlaku terhadap arwah adik nurin dulu,cerita nya seakan sama kerana kehilangannya tanpa ada bersama ibubapa..dimana mereka??dimana mereka yang sepatutnya memberi perlindungan terhadap anak2 ini..mungkin mereka beranggapan kehidupan seharian anak2 ini berjalan seperti biasa tanpa menyedari ada pihak yang mengambil kesempatan terhadap rutin harian kanak2 ini..

lebih kesal bile ade segelintir umat manusia ni yang tak berhati perut sanggup melakukan perkara sedemikian tanpa memikirkan hak orang lain..ape yang mereka nak pun aku tak tau..apa jenis kepuasan pun aku tak dapat tafsirkannya..sememangnya kita sedar wujudnya makhluk seperti ini..tapi tidakkah mereka ni punyai sedikit sifat kemanusiaan dalam diri mereka..aku yakin,mereka ni pun tau rase sakit..rase marah,rase gembira..tak ke mereka ni sedar org lain pun punyai perasaan yang sama??huh..dunia..dunia..

Sekalung takziah buat keluarga mangsa..dan diharapkan agar adik sharlinie berada dalam keadaan yang selamat.

Lagi Kes Kanak-kanak Hilang, Kali Ini Di Taman Medan - Laporan Bernama

Saturday, January 12, 2008

Duo Magic

1/12/2008 10:14:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
huh..Magic..atau silap mata..sejak akhir2 ni dan jadi hobi aku dengan sorang member rapat aku, Chaoi..tak tau la kene rasuk ape..best plak bile dapat tau macam2 trick utk buat magic ni..skrg ni aku dok training nak improvekan lagi skill magic aku dan mempelbagaikan lagi jenis silap mata yg aku ade..

emm..tak berguru ngan sesape pun..cume rajin mencari bahan rujukan,buku,internet,tv..emm..bile da tau sket pasal trick2 magic ni..kami mule mentafsir bagaimana trick tu di lakukan..kengkadang tu trick tu da tau..tapi skill nak buat tu takde..so latihan kene ade..

banyak org aku jumpe..ade yang suka bila kitorang entertain diorang dengan magic ni..dan ade gak yang ambik tak endah je..maklumla..percubaan awal buat dengan member2 je..so diorang pikir yg kite ni just buat trick yang ntah pape ntah..but then once kitorang da tunjuk kat diorang..baru tekejut..

banyak jugak pendapat aku dengar..dan salah satu nye kate yang die tak suke magic ni sebab rase seperti diperbodohkan..so kalau camtu..badut sarkis tu pun memperbodohkan org lain la..huh..bile dilihat balik persembahan silap mata ni sbenarnye salah satu dari agen penghibur yang mampu membuat org terhibur..kenapa perlu rasa diperbodohkan..kemahiran mempersembahkan silap mata adalah satu skill yang tak sume org ade..so..sape yang minat..bley blaja dan kemahiran mempersembahkan silap mata anda mampu sampai ke tahap yang boleh menghiburkan orang..





Kemahiran aku skang..

Friday, January 04, 2008

new vision..

1/04/2008 10:52:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
yuhu.. emm..skang da ade spek baru..malam nu yer ritu aku pegi buat kat A-LOOK subang parade..huhu..bley tahan gak la..dengan harge RM 168..Alook kn..

kat kdai tu tulis buy 1 free 1..agak excited la bile bace..terus aku usya spek2 cantik kat situ..promo tu hanya pade spek yg harge RM 138/168 je..aku pun cari la mane yg bekenan dihati ni..cari punye cari..rupenye promo tu hanya sah pade spek harge RM138/168 yg plastik frame je..yg metal tak dapat..huhu..

tapi aku pilih gak..tak dapat free pun takpe la..aku amek spek yg metal frame nye..lepas tunggu sejam..round subang parade kjap..spek aku siap..bayar dengan harge RM 168 cash..aku dapat sekeping kad yg ade cop kat situ..kene kompol 3 cop..maknenye kene beli 3 kali dalam setahun..kite ley dapat diskaun RM 98 untuk spek ke 4..huhu..so sesape nak beli spek..bitau la aku..