Followers

Thursday, January 27, 2011

Dell XPS

1/27/2011 10:45:00 AM Posted by Andy Fairuz , No comments

Kelmarin bos aku belikan aku laptop baru..haha..untuk wat design..tapi bukan hak milik aku la..hak milik company..

pada asalnya nak amek MacBook Pro..tapi setelah dinilai dari segi penggunaannya..akhirnya bos aku amek Dell je..model XPS..huhu..boley la untuk aku wat design ke ape ke..huhu..

yang penting..laptop tu aku yang pegang skarang..heheh..syok la aku melenjan laptop ni..huhu..


Laptob baru..Dell XPS 15..

Saturday, January 22, 2011

perjumpaan semula

1/22/2011 12:07:00 PM Posted by Andy Fairuz 2 comments
smalam..setelah lebih kurang setahun aku tak bersama dengan mereka..aku dipanggil oleh zul persi..utk lepak skali ngan budak2 persi yang laen..emm..pas balik keje smalam..aku basuh kete sket..terus siap jumpe dak2 tu..

berlokasikan sek 7 aku drive..sampai2 je terus aku jumpe chaoi..dibawanye aku ke blok ujung pusat komersil sek 7 tu..g umah teck..die eksiden moto..gi tengok die..teruk gak..moto je la teruk..die cedera ringan..

pas tunggu kehadiran sume peserta..akhirnye seramai 10 orang dapat dikumpulkan..aku, chaoi, wani, zul, fyra, wawa,yan,teck,mie,ngan bod..nek 3 kete..terus parking kete kat depan medan selera sek 7 tu..jalan kaki masuk i-city..huhu..

masuk i-city..jalan2 amek gambar..kejap tu datang 3 org agi..as,pija ngan adek die..pastu round2 ag..amek gambar ag...kejap tu datang plak buyung ngan awek die..
huhu..meriah2..huhu.

hasilnye..








pas jalan2 i-city..lepak abu cafe kat pusat commercial..sampai sane plak jumpe amer ngan zarip..oder makan minum..sembang2..gelak2..sambil sembang n gelak tu datang plak faizal, kei ngan adek die..huhu..memang ramai smalam..



sampai kol 3 lepak smalam..huhu..sampai umah gayot ngan cik puan sampai pagi..tak tido aku smalam..huhu..

Sunday, January 16, 2011

lari

1/16/2011 07:47:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
wahahaha..setelah lebih setahun lamanya..aku mulakan semula aktiviti larian aku..jogging waktu petang..huhu..keluarkan peluh..huhu..lama da tertangguh..tapi tadi aku berjaya melakukan aktiviti tersebut dengan jayanya..

lokasi taman tasik shah alam..aku pusing 1 round seperti kebiasaan aku lakukan..yang bestnya aku beranggapan aku tak larat..hahah..tapi stamina aku still maintain..heheh..dengan 2 x benti je aku habiskan 1 round..huhu..tapi aku tak wat aktiviti lompat2..sebab takde gang..huhu..aku sorang..huhu..

insyaallah..sok lusa sambung lagi...hehenak maintain perut plak..huhu..da naik da ni..

Thursday, January 13, 2011

rokok,asap rokok dan perokok..

1/13/2011 01:48:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
huhu..sejak minggu lepas aku da mula rase batuk2 ni..n hingga hari ni masih belum berjumpa akan sembuhnya penyakit ni..yang bestnye batuk aku ni tade kahak..so agak perit bile setiap kali aku batuk..kene tarik dalam2 untuk legakan rase tu..

kelmarin..aku gi klinik..pakcik aku..hehe..so dapat free la kn..emm..doktor tanye aku..sakit pe??batuk..huhu.

ni antara kemungkinan yang aku dapat dari doktor..penyebab utama aku batuk..

1. doktor: ko ni same cam abah ko..ade lelah tak..??
aku: tade..tah2 ko nak lelah tak??huhu..

2. doktor: tah2 ko ni kene tempias kot??
aku: tempias pe plak ni..
doktor: ye la..nenek pun semput..maybe turun kat ko tak??

3. doktor: smoker??
aku: nope..
doktor: 2nd smoker??
aku: yup..kat opis ade bos isap rokok..memang slalu sdot la asap tu..huhu

haha..then doktor cot cet kat aku lebih kurang dapat la aku ubat..huhu..so..dari ape yang aku ley simpulkan kat sini 1 mende je yang aku bley jadikan alasan kukuh kenapa aku batuk gile ni..iaitu kemungkinan yang ketiga..huhu

skarang aku kat kota bharu..ade keje..n aku pegi ngan bos aku tu..huhu..n sepanjang perjalanan ni jugaklah aku kene terima asap rokok tu..n yang bestnye aku dok sebilik ngan die..wahahah..memang derita bila setiap kali die nyalakan rokok dia tu..huhu..

ni tatau la bile nak baik..perit sangat bile batuk..huhu..harap2 baik cepat la..huhu..ubat masih makan..tade lagi yang miss..esok last day utk aku makan ubat2 tu..huhu..hope esok setel..wahahaha...

*bley plak bapak aku pikir yang aku kene santau ke ape ke..sebab gi kelantan minggu lepas..huhu

Thursday, January 06, 2011

Edisi 2011 bermula..

1/06/2011 05:00:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
salam pelayar-pelayar blog tegar..

edisi 2011 kini bermula dengan ucapan aluan selamat tahun baru 2011..masih tak terlambat kot..walaupun telah 5 hari berlalu..semoga tahun ini semakin bertambah akan rezeki serta dilimpahkan rahmat serta nikmat yang menjadi impian kita semua..

tahun baru aku tahun ni dimulakan dengan layanan katil yang empuk sambil mendengar dentuman bunga api dari dalam bilik sahaja..tiada apa yang menarik untuk dikongsi..sebab penat menguruskan kursus di kuantan..

walaupun begitu aku mengharapkan agar tahun baru ini dapat mengubah kedudukan hidup aku kepada kedudukan yang lebih selesa..insyaallah..

so kepada anda semua.. SELAMAT TAHUN BARU 2011..HAPPY NEW YEAR 2011!!!..