Followers

Monday, September 09, 2013

Santai Krabi - Info 2

9/09/2013 07:54:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
Bagi mereka yang mengikuti program santai krabi kali ni juga kami akan sediakan sehelai tshirt aktiviti utk anda..buat kenang2an..nak beli tshirt i <3 krbi pun boleh..tapi tshirt ni just tanda penghargaan kami.. ni sedikit perkongsian design baju..

Full view

Back view

Front View
So pade sesape yang berminat nk wat trip ke sana tu..jangan malu jangan segan utk hubungi aku..tshirt kita boleh design baru utk u ollss..

Santai Krabi - Info

9/09/2013 07:45:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
hui semua..just untuk info..kat sini aku share tentang tentative yang aku akn buat utk ke krabi minggu depan..aktiviti ni bergantung kepada keinginan dan mahu anda..hehe..

Itinerary Program..

13 September 2013 - Jumaat
2030hrs: Berkumpul di KL Sentral..pendaftaran peserta..
(Bukti pembayaran diperlukan ketika ini)
2115hrs: Bertolak dari KL Sentral menuju terus ke Hatyai..
(Berjimba di dalam tren..oh ye..coach tempat tidur ye..)
sesi kenal mengenal..usya mengusya..

14 September 2013 - Sabtu
0830hrs: Dijangka tiba di Padang Besar,Perlis untuk pemeriksaan imigresen..brekfes skali tyme ni..
0900hrs: Transit tren terus ke Hatyai menaiki keretapi Siam..
(bermula dari sini masa adalah masa thailand..sejam lewat)
1030hrs: Dijangka tiba di Stesyen Keretapi Hatyai..
1100hrs: Meneruskan perjalanan ke Aonang, Krabi menaiki bas executive coach siam mari...
1200hrs: singgah RnR..makan tghri..peringatan..makanan kat siam sangat pedas..so berhati2 ketika order..hehe..
1300hrs: teruskan perjalan yang masih jauh..
1430hrs: singgah di Trang untuk eksplorasi Gua Le khaobo cave..layan beb..masuk gua naik sampan..serius best..xley dapat kat Malaysia..
1530hrs: Teruskan perjalan..direct ke krabi..
1730hrs: Dijangka tiba di Aonang Beach Krabi..terus ke tmpat penginapan..check-in..pembahagian bilik..rehat kejap..solat..
1800hrs: keluar ke pekan Aonang..untuk jalan2..terus sampai ke malam..dan merasai night market di krabi.. (sape nak shopping boleh la..heheh..merasai makanan femes kat sane Phad Thai..
2300hrs: balik ke hotel balik..rehatkan badan..nak mandi swiming pool ke..
0000hrs: Selamat malam..tidur lena..esok punye aktiviti lagi best..

15 September 2013 - Ahad
0630hrs: bangun pagi..gosok gigi..cuci muka..terus mandi..
0800hrs: Sarapan pagi serba ringkas..bersiap utk aktiviti air..
0900hrs: Memulakan aktiviti air..Island Hopping..jelajah 4 pulau..(poda island, chicken island, tur island, phra nang cave beach)
1700hrs: dijangka selesai aktiviti di lautan..bersiap..dan berehat..
1830hrs: bersiap2 utk BBQ dan malam tari rimba..hehe.. bergumbira di malam hari..
2030hrs: Makan Malam..berehat..bersantai..mandi kolam..lepak2..sembang2..nyanyi2..
2330hrs: da penat..jom masuk tido..

16 September 2013 - Isnin (Hari Malaysia)
0630hrs: bangun pagi..gosok gigi..cuci muka..terus mandi..
0800hrs: Nyanyian lagu Negaraku..sempena sambutan Hari Malaysia..Sarapan pagi..packing barang utk checkout..
1000hrs: semak keluar hotel..siap ke Songkhla..
1530hrs: dijangka tiba di songkhla..melawat tempat bersejarah..tempat menarik kat sane..bergambar dengan patung "Little Mermaid"
1700hrs: Menerusan perjalanan ke Hatyai.
1800hrs: Dijangka tiba di Hatyai..kalau ade rezeki kat sane nnt boleh singgah Floating Market..atau pasar terapung..hehe..pengalaman yg jugak xde kat Malaysia rasenye..
1900hrs: Round2 sekitar Hatyai..Makan..dsb..sementara tunggu bas balik ke KL..
2100hrs: Menaiki Bas pulang ke KL semula..

17 September 2013 - Selasa..
0600hrs: Dijangka tiba di Stesen Pudu Sentral Kuala Lumpur..
0630hrs: Pulang ke rumah masing2..

so far itu perancangan kami..itu pun hasil dari pengalaman Santai Krabi XPAC V1.0 dulu..so insyaallah jadi..kos yang terlibat utk sume ni insyaallah berbaloi utk anda..murah dan memuaskan..sape nak detail boleh contact saye..melalui apa jua medium..sy boleh jamin..bawah RM 900 per pax..

Santai Krabi XPAC V1.0

9/09/2013 07:38:00 PM Posted by Andy Fairuz , No comments
Hui..kepada pembaca setia..hahah..macam klakar plak bila kata ada pembaca setia..pageview baru secoet je..nk berangan kata ada pembaca setia..huhu..x kesah la..aku menaep utk suka2..

lame x update..just nak highlight latest info..Just for ur info bulan 2 aritu..aku n group aku seramai 11 orang pegi wat trip ke thailand..KL-Hatyai-Krabi-Phuket-Hatyai-KL..huhu..perjalanan yang agak jauh..mengambil masa selama 4 hari dan 5 malam..trip semi backpackers..yang menelan belanja keseluruhan dalam RM 700 sahaja..

Sebab apa aku kata semi backpackers..sebab..perjalanan menaiki bas express VIP coach dari kl straight sampai Changloon..kemudian naik van VIP dari changloon ke hatyai..perjalanan di thailand keseluruhannya menaiki van tersebut..balik sekali lagi nak bas express VIP coach..penginapan pulak..di hatyai tdo di hotel 3 or 4 star kot..hehe..kat krabi tdo chalet..3 star..n di phuket hotel 2 star..so..x la terlalu mewah..n x la terlalu bajet..aktiviti di sana..island hopping..caving n shopping..hihi..

its a no rule journey..plan utk wat aktiviti pun di plan sewaktu di perjalanan..kami bebas utk merayau..bukan lah sati trip skema yang kene ikut satu2 peraturan oleh tour guide..sebab no tour guide..hehe..walaubagaimanapun ianya merupakan satu perjalanan percutian yang agak menarik..dan boleh repeat lagi next tyme..hehe..

Di hadapan hotel di Hatyai

Makan tghri di restoran halal di Hatyai

Night Market di hatyai..makanan sini pedas2!!

blakan tuktuk di night market Hatyai

Last day sebelom balik di hotel Hatyai..mewah gak ni..hehe

Le khaobo cave..otw ke Krabi di Trang..

Chalet kami di Krabi..best ade swimming pool

salah satu pulau di Krabi. Most famous picture in krabi

pantai di krabi

boat lalu bawah ni..huhu..

chicken island

railay beach..krabi

railay beach jugak..tmpt org rock climbing..

floating market di hatyai..

floating market, hatyai

bagi makan gajah..hatyai..
so itu lah serba sedikit yg boleh aku kongsikan..banyak sbenarnye..tapi lain kali lah..so itk pengetahuan suma..insyaallah minggu depan iaitu 14 - 16 september 2013 ni aku nk pegi lagi..kali ni lebih ramai..bawak group 30 orang semuanya..plus sedikit aktiviti tambahan disana..mungkin lebih meriah..dan perjalanan menaiki tren..mesti lagi syok..hehe..

Bagi mereka yang berminat..korang boleh berhubung terus dengan aku..kita sit down n diskass tentativ..pastinya meriah dan bernilai utk wang anda..kenapa perlu berbelanja lebih..kalau kita boleh dapatkan dengan harga murah..