Followers

Wednesday, July 16, 2008

meluncur ketulan air batu

7/16/2008 03:24:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
ahad lepas 13 julai 08, farah call aku.tanye nak g sunway tak..aku mengiyakan aje..aku tanye kol bape nak gerak..die kate pas zohor..aku pun tunggu sampai kol 3 stengah baru diorang datang umah aku..chaoi,mail,farah ngan syeila datang umah aku nek motor.. petang tu aku kene tunggu kakros abis kelas kat intec dalam kol 4..pastu baru ley gerak g sunway. setel sume keje kitorang berlima gerak ke sunway nek charade oreng aku..

tujuan utamanya adalah untuk mengalami suatu pengalaman perlama meluncur ais kat sunway pyramid ice..sampai je pyramid kitorang asar dulu..pastu baru ke tempat ice skating..usya tiket..jam mase tu da pkul 5.45 pm..kol 6 kang rink ice skating tu akan dikosongkan untuk proses pengeringan..so kitorang decide untuk beli tiket je dulu.pastu round2 pyramid tu cari kedai magic..

Rate harge tiket

DAILY
OPERATIONS
ADMISSION FEE
(RM)
OPERATING HOURS
(HOURS)

ICE RESURFACING SCHEDULE
(HOURS) **

Weekday

RM 13 0900 – 2000 1200, 1430, 1700 & 2000
Saturday RM 18 0900 – 2200 1200, 1400, 1600, 1800 & 2000
Sunday RM 18 0900 – 2100 1200, 1400, 1600, 1800 & 2000
Public / School Holiday RM 21 0900 – 2200 1200, 1400, 1600, 1800, & 2000

tambahan RM 8 untuk glove..

dalam kol 6/20 kitorang masok..aku mail ,farah ngan syeila je yang masok..chaoi dok tepi je..tanak masuk..takut katenye..huhu..satu pengalaman yang pertama kali aku alami..tak penah pun terpikir yang arini akan aku main bendealah ni..reti tak reti tu blakang kire..janji maen..nak cite pengalaman jatuh tu huh bukan main banyak..abis kuyup aku dibuatnye..mail antara paling tak basah..huhu..farah antara paling hebat..huhu..laju je meluncur..aku dok folo blakang pun takley kejar..

kaki bukan main sakit..sampai melecet la kaki kiri aku..sampai skang tak baik2 lagi..tapi takpela..pengalaman beb..huhu..so korang bile lagi..nak pegi ajak aku..hehe..pegi weekdays sudah.. murah sket..hihi..okeh..tu je yang nak aku kongsi stakat minggu lalu..daa..~

Thursday, July 10, 2008

iwanttobeamagician

7/10/2008 04:22:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
huh..sejak akhir2 ni kerjaya aku sebagai ahli silap mata semakin mendapat sambutan dihati aku..pada asalnya aku ngan chaoi mule menggiatkan kembali aktiviti magic ni hanyalah untuk menambah kenalan baru untuk dijadikan prospek bisnes.tapi sejak minggu lepas bile aku ngan chaoi slalu lepak uptown untuk lepak ngan brader magic,man magic uptown tu,jumpe la plak ngan 2 orang mamat yang sehobi ngan aku,mahfuz & mail..

tengok pade gaye biase je tapi bile tengok pade skill,knowledge,experience..memang tak dapat dinafikan kehebatannye.aku hanyalah mampu melihat kehebatan mereka.skarang boleh dikatekan tiap2 malam aku ngan chaoi akan lepak uptown untuk tambah sikit knowledge pasal magic ni..

dan kelmarin keghairahan untuk bersilapmata memuncak lagi bile dipertemukan dengan shahril fuyoomagic tu..lepak minum sesame sambil dipertontonkan kehebatan magic beliau..sambil tu kutip sket tips2 dari die..kire ok la lepak ngan diorang..takde la nyombong..masih nak berkongsi pengalaman ngan kitorang..

lepak ngam mahfuz ngan mail tu..fuh..knowledge gile banyak..cakap je name magician...sume tau..cakap je trick name ape..seme tau..cakap je dvd magic edisi ape..sume tau..aku plak menganga..taktau ape..emm mase ni la nak blaja pun..mail plak siap pernah perform on stage lagi..sharil fuyoomagic tu member2 je..huhu..aku stakat perform streetmagic jela..

emm dan skarang aku mau improvekan ilmu silapmata aku..untuk kamu2 jugak..aku nak hiburkan korang..okeh..last but not least..i want to be a magician..

Tambah pendapatan dengan BuluhMas

7/10/2008 03:30:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
SYARIKAT PENGIKLANAN BERGERAK
BULUHMAS ENTERPRISE (SA0043046-M)

Website : www.buluhmas.com

PROGRAM PROMOTER SAMBILAN
UPAH____________PENCEN
UPAH---SETIAP PROMOTER SAMBILAN DIBERI UPAH
RM 1.00 APABILA GENAP SEBULAN STIKER DI KERETA
ATAU DI MOTORSIKAL.

PENCEN ---UPAH YANG DIPEROLEHI AKAN BERTERUSAN
SETIAP BULAN.


KOS---SETIAP PROMOTER JUNIOR AKAN DIKENAKAN RM15.00 (SEKALI SAHAJA) UTK STIKER & SETEM BAGI PENGHANTARAN BONUS BULANAN SERTA PENGURUSAN.
UPAH RM2.00 UNTUK PROMOTER SENIOR.
GUNAKAN WANG POS UTK TUJUAN KESELAMATAN

KIRAAN UPAH ---DIKIRA SEHINGGA GENERASI KE 4
TIADA HAD JUMLAH & MASA PADA TIAP-TIAP GENERASI.
SETIAP PROMOTER DIKIRA UPAH RM1.00


GANTIAN PRODUK ---UPAH YANG MELEBIHI RM10.00
KE ATAS AKAN DITOLAK 15% DAN DIGANTIKAN DENGAN PRODUK
YANG SAMA NILAI DIPASARAN.

TEMPOH MATANG ---10 HARI DIAMBIL KIRA UTK
BORANG PERMOHONAN PROMOTER BARU SAMPAI KE PEJABAT
BULUHMAS.

3 PAKEJ MENARIK : 1) PAKEJ ANAK SEKOLAH
2) PAKEJ REMAJA
3) PAKEJ DEWASA


ANAK SEK: MODAL *RM195 PENDAPATAN RM43.00 TOLAK 15%, PENCEN BULANAN ANDA RM36.00
REMAJA: MODAL *RM1215 PENDAPATAN RM281.00 TOLAK 15%, PENCEN BULANAN ANDA RM238.00
DEWASA: MODAL *RM3615 PENDAPATAN RM841.00 TOLAK 15%,PENCEN BULANAN ANDA RM714.00

Tambahan FAQ:


Sebuah Syarikat Pengiklanan Bergerak (bukan MLM tetapi lebih kepada TRADING)

Di Mana Iklan dibuat?

KERETA
- promoter akan menampal stiker BULUHMAS di cermin kereta untuk memperkenalkan BULUHMAS.
*sticker kereta

MOTORSIKAL
- promoter akan menampal stiker BULUHMAS di motorsikal
*sticker motor

BIASA
- promoter akan mengiklankan BULUHMAS secara manual,bergerak dan berjumpa kawan dimana sticker di simpan dalam poket atau dalam bag atau di pejabat atau di rumah.

MULUT KEMULUT
- promoter akan menghebahkan BULUHMAS kepada orang ramai dengan cara beritahu kepada org ramai secara mulut kemulut (panjang panjangkan)

Dengan cara2 diatas sudah tentunya penyebaran maklumat pengiklanan akan lebih cepat tersebar berbanding dengan cara pengiklanan di TV,BILLBOARD,SURATKHABAR dll..kerana dengan cara ini promoter akan bergerak bebas kemana sahaja tanpa had..dan dari gabungan itulah ujudnya BULUHMAS.

Apa Produk BULUHMAS?
- Stiker adalah produk BULUHMAS

Berapa kos nak jadi promoter BULUHMAS?
- Hanya RM15.00 sahaja seumur hidup.

Untuk apa Kos itu?
Terbahagi kepada beberapa bahagian.
- Stiker
- Setem untuk BULUHMAS pos penyata dan pencen.
- Sampul surat
- Pengurusan

Kenapa tak letak kos RM30 atau lebih?
- setiap penyertaan yg melebihi RM28 akan kena dapatkan lesen AJL.

Adakah BULUHMAS sebuah syarikat berdaftar?
- YA ( Syarikat Pengiklanan Bergerak)
- BULUHMAS ENTERPRISE (SA0043046-M)
NO 35A JLN 1,TAMAN RADEN JAYA,
45500 TANJONG KARANG,
SELANGOR.

Apa yg saya dapat bila jadi promoter BULUHMAS?
- apabila genap sebulan stiker yg anda dapat ditampal di kereta/motor anda akan dapat upah dari BULUHMAS sebanyak RM1.00.

Sampai bila saya dapat RM1.00?
- Anda akan dapat RM1.00 berterusan tiap bulan dari BULUHMAS.
- Apabila upah dah jadi berterusan maka istilah upah dah tak sesuai jadi ujud lah istilah PENCEN.

Apa yg saya dapat bila saya kenalkan pada rakan saya tentang BULUHMAS?
- anda akan dapat upah RM2.00 dari pendaftaran Rakan ada bersama BULUHMAS,bagaimana? Setiap RM15.00 yg anda ambil dari rakan anda, anda hendaklah ambil RM2.00 sebagai upah anda,jadi hanya RM13.00 shj yg anda perlu serahkan kepada BULUHMAS beserta borang pendaftaran promoter baru dibawah anda.
- Sebelum ini pencen anda RM1.00,apabila rakan anda dah menjadi promoter dibawah anda,anda akan dapat PENCEN pada bulan itu RM2.00 dan akan berlaku seterusnya setiap bulan tanpa henti.
- Sekiranya anda ada seramai 10 ribu promoter dibawah anda maka anda akan dapat pencen sebanyak RM10,000.00 pada bulan itu dan bulan2 seterusnya..cukup tak? Kalau tak cukup hubungi saya...ada caranya...

so..ape tunggu lagi..hubungi saye untuk info lanjut..