Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

meluncur ketulan air batu

ahad lepas 13 julai 08, farah call aku.tanye nak g sunway tak..aku mengiyakan aje..aku tanye kol bape nak gerak..die kate pas zohor..aku pun tunggu sampai kol 3 stengah baru diorang datang umah aku..chaoi,mail,farah ngan syeila datang umah aku nek motor.. petang tu aku kene tunggu kakros abis kelas kat intec dalam kol 4..pastu baru ley gerak g sunway. setel sume keje kitorang berlima gerak ke sunway nek charade oreng aku..

tujuan utamanya adalah untuk mengalami suatu pengalaman perlama meluncur ais kat sunway pyramid ice..sampai je pyramid kitorang asar dulu..pastu baru ke tempat ice skating..usya tiket..jam mase tu da pkul 5.45 pm..kol 6 kang rink ice skating tu akan dikosongkan untuk proses pengeringan..so kitorang decide untuk beli tiket je dulu.pastu round2 pyramid tu cari kedai magic..

Rate harge tiket

DAILY
OPERATIONS
ADMISSION FEE
(RM)
OPERATING HOURS
(HOURS)

ICE RESURFACING SCHEDULE
(HOURS) **

Weekday

RM 13 0900 – 2000 1200, 1430, 1700 & 2000
Saturday RM 18 0900 – 2200 1200, 1400, 1600, 1800 & 2000
Sunday RM 18 0900 – 2100 1200, 1400, 1600, 1800 & 2000
Public / School Holiday RM 21 0900 – 2200 1200, 1400, 1600, 1800, & 2000

tambahan RM 8 untuk glove..

dalam kol 6/20 kitorang masok..aku mail ,farah ngan syeila je yang masok..chaoi dok tepi je..tanak masuk..takut katenye..huhu..satu pengalaman yang pertama kali aku alami..tak penah pun terpikir yang arini akan aku main bendealah ni..reti tak reti tu blakang kire..janji maen..nak cite pengalaman jatuh tu huh bukan main banyak..abis kuyup aku dibuatnye..mail antara paling tak basah..huhu..farah antara paling hebat..huhu..laju je meluncur..aku dok folo blakang pun takley kejar..

kaki bukan main sakit..sampai melecet la kaki kiri aku..sampai skang tak baik2 lagi..tapi takpela..pengalaman beb..huhu..so korang bile lagi..nak pegi ajak aku..hehe..pegi weekdays sudah.. murah sket..hihi..okeh..tu je yang nak aku kongsi stakat minggu lalu..daa..~

Comments

Popular Posts