Followers

Sunday, December 07, 2008

Orang tv??

12/07/2008 07:15:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
2-3 ari lepas shahin budak meniage kat anggerik tu bitau yang mael masok tv..fuyoo magic..emm katenye next week ni die nye slot untuk kene magic..huhu..jadi org tv da die..mmg die ade bitau..si sharil fuyoo tu ade panggil die untuk shoot kat tasek shah alam dulu..tapi tak tau bilenye..tapi da kuar iklan,mknenye mmg btol la tu..sonok btol die..siap masuk dalam blog lagi..dan ramai yang tau die akan kuar tv mgu depan..

die ade kenalan..kawan2 yang terlebih dahulu jadi orang tv..ye la..kawan ngan magician2 yang da biase kuar masok tv..sharil fuyoo, ezad magiX..mungkin line nye da ade..cume nak taknak je..

isnin lepas,skali lagi chaoi remind aku pasal program esoknye..selase..die kene gi PJ sbb ade audition casting untuk film terbaru terbitan redfilm..company yang produce K.A.M.I..huhu..mmg tak sangka..die ade send details die through email..n company tu call balik untuk di ujibakat..die ade gak sertakan kelebihan nye iaitu martial artz..tapi sampai kat sane..disuruh jadi mat jiwang..hahah..mmg klaka..aku dari luar dengar chaoi melakonkan watak jiwang tu mengekek gelak sengsorang..sbb seblom masok bilik screen test tu die btol menidakkan untuk berlakon watak jiwang..

"aku kalau kene watak jiwang ni tamo aku..mok aku marah nnt..huhu..ish..geli aku.."

hahahaha..ambik ko..geli sangat..kene gak..tapi aku sbg kawan sentiase sapot ko..dun wori bro..kalo ko jadi orang tv nnt jangan lupe aku..huhuh...

sorang da masok tv..sorang lagi bakal..pasni sape lagi la kawan aku akan jadi orang tv..??

Tuesday, December 02, 2008

nak ikot!!!

12/02/2008 02:48:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
mgu lepas aku dapat call dari tipah..classmate aku..

tipah: elo samekom nd..
aku: elo salam..
tipah: nd, ko nak ikut aku balik tak??makan tghri kat umah aku??
aku: haa??(tak paham nape)
tipah: jgn isau..aku sapot sume..tambang pegi balik aku sapot.. tol aku sapot..mahu??tapi balik ari la..
aku: mesti ko nak soh aku anta ko balik kan..??
tipah: haa....huhu..mane ko tau..??boley kan..??
aku: ok je..tapi ko nak nek pe??aku takde transport..
tipah: takpe aku nak sewa van..
aku: huhu..bereh..no hal..
tipah: mekasey..nnt aku konfemkan kat ko balik..

smalam tipah mengonfem kan kat aku..yang die tak dapat cari van..ade mmg ade..tapi mahal..so die wat keputusan untuk jiran umah die datang amek die..sbb mak die soh..huhu..aku plak sbb da janji..tak sedap ati plak nak soh die wat camtu..yela..ssh2 plak soh jiran die datang..aku sembang dlm ym ngan die..aku try ejas ngan makcik aku untuk pinjamkan kete die..besar sket..n takde la ssh2 nak baya sewa..

tadi makteh datang umah aku..aku try ejas..dan hasilnye..tak dapat sbb makteh takde transport nnt nak g keje..emm..lepas lagi 1 harapan..huhu..sedey..nak ikot ko tipah..nak makan tghri umah ko..!!!

baru ni aku ym ngan tipah lagi..bitau yang aku tak dapat ejas kete makcik aku..emm n die pun da wat kputusan..soh abang die je amek..huhu sedey plak..tak dapat tolong ko..cian kat ko..aku pun sbenarnye mmg nak ke perak..alang2 da ade peluang tu ley gerak skali..tapi tak kesampaian plak..

emm..takpe la tipah..wat la ape yang terbaik..ape2 bitau je aku..aku sedia membantu..huhu..dan yang penting..aku nak makan tghri kat umah ko....huhu..nak ikootttt!!!!

Persatuan Magician Melayu??

12/02/2008 02:16:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
huh..betol ke nie?? smalam aku ngan chaoi ke PAS untuk tgk audition raja lawak musim ke 3..huh..nyampah btol tgk..bukan lawak pun..aku masuk lagi lawak rasenye..ceh..perasan plak..takde yg menarik pun..dan aku jugak berkesempatan untuk usyar kedai magic baru bukak kat tingkat 1 sebelah nagoya tu..'Magic Crew" name kedai nye..emm mael kate mamat yang wat magic tu da 6 tahun wat magic..tak tau le betoi ke idak..kami tgk je die wat magic..melihatkan pade skill die biase je..takde yg dikagumi pun..tapi aku respect la sebab berani bukak kedai magic..kalau aku lom mampu lagi hehe..baru lagi la katekan..sedang asyik melihat aksinye bermagic, terperasan plak brader yang sesame meniage ngan aku kat anggeril mall..brader jual menan tu..rupenye die da cite pasal kami yang ley wat magic.. dan malam tu diwaktu kami berniage di anggerik mall, mamat yang wat magic kat PAS tu datang nak jumpe kitorg..memule igt nk wat pe..rupenye nak knal je..n nak bitau satu projek baek nye..iaitu nak tubuhkan club untuk magician melayu..huhu..ok gak since chinese da ade magician club nye sendri..y not kite org melayu..ley tambah kenalan n pengalaman n ilmu..huhu..so insyaallah pasni akan ade la The Malay Magician Club..huhu..semoga jadi la ye..kalau ade club ni sok aku takkan ketinggalan untuk menjadi ahli.. hmm..majulah magic untuk org melayu..hehe..



Monday, December 01, 2008

LAPORAN BERIKUTNYA

12/01/2008 02:04:00 AM Posted by Andy Fairuz 1 comment
Salam sume..emm..setelah streamyx umah aku di band buat sementara waktu pada masa ni sebab tak bayar bil, mmg lame aku tak post..dikala aku on9 ni pun aku kat kedai mamak khulafa sek 7 lame blakang shell tu..ni je la tyme aku nk on9..so ade mase sket nie aku nak mengepost sket citer sepanjang aku tak post kesah terbaru aku nih..

emm..banyak gak mende terjadi..

antara yang paling best adalah kesah rosaknye laptop aku dikala esoknye aku nak present final projek aku..huh..mmg dugaan.. projek aku mmg tak se perfect yang aku harapkan..dan aku mmg nekad nak present gak walaupun tak perfect..atleast aku present..tapi mende nak jadi..petang tu lebey kurang kol 5, dikala aku sedang meng'on9'kan diri aku,tetibe laptop aku padam..try on balik takley..terus aku shoot ke pas untuk anta laptop aku..dan hasilnye..mainboard laptop aku rosak...huh..nak buat balik mmg takley..tak sempat da..backup pun dalam tu gak..

esoknye mmg aku takley pizen..aku ke HP service center kat damansara untuk anta laptop aku..die bitau paling cepat 3 ari,..balik terus aku ke uitm jumpe koordinator projek pn rozi..n die takley wat pape melainkan aku kene prizen next sem tanpa grad..tapi aku diberi keistimewaan untuk tak hadir klas..n make sure aku siap projek aku....huhu..dan skarang aku da dapat balik laptop aku..dan dalam proses menyiapkan balik keje aku..

hmm..tu citer laptop..kesah yang laen hanyalah kesah harian ku yang meniage tiap2 malam..hmm..takde yang special..biase je..emm..tunggu jela nnti..okeh..takde mood ni..nak balik tido...ngantok da ni..letey gak ni..okeh..