Followers

Sunday, September 23, 2012

Nuffnang - blog advertising community

9/23/2012 01:49:00 AM Posted by Andy Fairuz , No comments
Semestinya ramai yang telah mengetahui tentang laman pengiklanan ini.. Nuffnang atau mungkin ramai jugak lah yang telah memungut hasilnya disini..bagi sesetengah blogger..mereka banyak menghabiskan masa mereka mengupdate laman blog mereka dengan cerita2 menari terbaru untuk bacaan umum mahupun private..dan mungkin ramai yang menggunakan blog sebagai kedai maya untuk berurusniaga..cari duit tambahan..sebab tu ramai yang setuju jika saya katakan blog tempat cari rezeki di internet..

perkara ni mungkin agak lapuk nak di bincangkan..tapi..yup ia masih berjalan..berniaga menerusi blog..semestinya nampak akan aliran wang masuknya..ye lah..ade orang minat dengan barangan yang dijual ade lah untungnya..tapi bagaimana pulak bagi mereka yang banyak menghabiskan masa hanya dengan berkongsi kesah..berkongsi pendapat seperti saya ni..update cerita terbaru..berita terkini..mana untungnya wat kerja ni..jom kita tgk ni..

http://2.bp.blogspot.com/-2T59bMagyFk/Tx49czngZcI/AAAAAAAABZI/HeUksPcPpmE/s1600/bsh1.jpg 
Blog Serius - sehingga kini mempunyai lebih dari 100juta pageview

Berbalik pada cerita asal kita..laman sesawang Nuffnang yang memberi peluang para blogger mendapat sedikit imbuhan bagi sesiapa yang menempekkan keratan iklan di blog mereka..iklan dari mane?dari mane2 syarikat berdaftar dengan mereka yang nak buat pengiklanan tersebut..secara tak langsung, blogger ni dibayar jika ade mane2 iklan yang di view oleh pembaca blog..

first time anda ke page Nuffnang ni anda akan lihat screen dibawah..register dulu..then ikut segala arahan yang diberikan..mudah..dan selepas itu jangan lupa untuk anda tempekkan keratan iklan di ruangan blog anda..nanti xdapat lak upah..




beberapa perkara yang anda boleh tahu jika anda mendaftar..antaranya..
Blog Stat..:
so boleh tau la bape ramai yang view blog anda..dari mane datangnye..camane diorg boleh datang blog anda..
tak ramai pun viewer..
Lagi yang bestnye adalah part komisyen yang kite terima..disini kita boleh tgk brape banyak yang kite dah earn..setiap pembaca unik yang klik pada iklan tersebut mungkin melayakkan kita untuk dapat sedikit upah..dan untuk blog saya ni..disebabkan takde la ramai sangak viewer nye..ade la sket..
ade la sket duit




So skarang anda dah tau camne blogger ni menjana wang hasil dari karya penulisan dan perkongsian  mereka?mudah bukan..pade sesape yang belum register boleh daftar skarang..mula bekarya...kongsikan apa yang anda rasa boleh dikongsi bersama..tapi ingat jang sebarang kongsi..kang x pasal2 kene 114A..tau kan ape bende nye tu..xtau..silalau gugel..ok..slamat berjuang..dan selamat menjana pendapatan..



Monday, September 10, 2012

Tarian kuda gaya gangnam..

9/10/2012 04:53:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
ape punye stail la ni..yup memang cam happening je tgk cara dia menari terkinja2 tu..hehe..boleh layan beb..tapi ade la 2 3 kelompok manusia yang mengkaji perihal gangnam style ni..n ade setengahnya aku bersetuju..dan aku terima dengan hati terbuka..tapi ade segelintir yang mengarut..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=505441286152045&set=a.168083329887844.41614.162729517089892&type=1&theater

link atas ni yang ok..aku setuju benar..tapi ade yang kate pasal lagu ni hina nabi lah..cite pasal naik buroq la..amende la tu..xde kene mengena kot..tau la x suka gangnam tu..tapi x payah la buat cite bukan2..

aku setuju kalau kate lagi ni ajak orang rosak akhlak..memang dari segi lirik dan video klipnya camtu pun..so kite ni jangan la dok ikut mende yang mengajak orang rosak akhlak..kan..bagi tau sume orang mende ni x elok sebab memang x elok..xpe la..ni nak bitau mende x elok tapi dok buat cite x btol..

hmm..tu satu hal..ade segelintir golongan pulak..da ade orang bagi nasihat..bongkar tentang rosaknye akhlak si gangnam style ni..dia pulak boleh kutuk orang yang bagi nasihat tu..kate sebok kaji pasal gangnam ni tapi alquran xreti nak kaji..ape punye statement la tu..masalahnye alquran da ade yang kaji pun..tu pun bukan ko nak ikot..lagi mau kate gangnam style ni AWESOME...bodoh agaknye..da tentu2 la camtu stylenye..terang2 rosak akhlak..

aku tgk mende yang di bawak ni memang style..cam happening je kalau wat kan..tapi bila da tau..n da ade yang bagi nasihat..lagi style kalau x ikot kn..

part time job

9/10/2012 04:13:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
huhu..bukan nak buat iklan kat sini..just nak share..

mgu lepas ade jumpe satu iklan part time kat internet..RM500 - RM2000..sesaje je isi form tu..kate nye step by step punye program..ikut step boleh ade income camtu..sehari lepas tu mat salleh call..Jeffry katanya..dari New York US..buat program ni da lebih 16 tahun..stay kat Malaysia lebih 6 tahun..tapi dia call dari malaysia la..ikut pada iklan yang aku bace tu SOHO Workshop..dia call untuk set kan appointment dengan aku..huhu..speaking mat salleh la aku..so aku set kan pada 8 Sept 2012 kol 2.15pm..dia confirmkan date tu n suruh aku datang sharp..

selama seminggu aku dok la search kat internet pasal program ni..kebanyakannya kate SOHO ni satu program bekerja dari rumah..Small Office Home Office..so aku pun rase cam best je la..sebab boleh keje kat umah..lgpun keje part time..n aku jugak gugel la pasal si mamat jeffrey ni..kot2 ade buat bisnes haram ke..scam ke..perompak ke..penjenayah pulak kan..mane nak tau..setelah gugel menggugel..tak jumpe pulak apa2 pasal mamat ni..n pasal program ni..then aku redha je lah pegi appointment tu..dengan harapan ade la keje aku boleh buat part time..

tiba masa di janjikan..ho ye..appointment tu kat ampang park..aku drive sampai asiajaya..park keta kat sane..nak bawak sampai kl kang kene parking lg..jalan jem..minyak lagi..then aku nek LRT je sampai ampang park terus..sampai kol 2 pm..ade 15 minit lagi aku pun round cari office dia..tepat 2.15 aku masuk office dia tu..

then ade chinese women sorang..welcome aku..aku perkenalkan diri sebagai andy..n mintak aku isi name, email kat satu form..then sorang mamat mat salleh datang jumpa aku..introduce diri dia sebagai Jeffrey..tgk x macam mat salleh US pun..yang tinggi2..rambut perang..muka ade iras Kevin Zahri yang pakar pemakanan tu..so korang boleh bayang la kan..lebih kurang tinggi aku jugak..pastu dia mintak tunggu kejap untuk ade beberapa org lagi nak datang..

dalam bilik tu aku tgk banyak poster2, gambar, flyers..tampal kat dinding ofis dia tu..n sumanya berkenaan dengan HERBALIFE..huhu..aku cuba menidakkan fikiran aku yang progran yang dia buat adalah program herbalife..sebab aku da malas nak buat da mende2 camni..

dalam 230 camtu dia mulakan presentation dia..perkenalkan diri dia..n kejayaan dia..dan terus bercerita..dan ceritanya itu adalah cerita tentang HERBALIFE tu..hahaha..aku da kene game..igtkan keje ape..rupanya ajak buat bisnes..yup memang tak dinafikan produk nye bagus..untuk kurus n untuk gemok ape sume tu..tapi problemnye aku da malas nak jual2 barang ni..bukan masa aku..tu belom masuk pasal marketing plan suma lagi..aku tamo tau pun..kadang2 aku terpikir..nak jugak try buat..beli produk dia n try..pastu promot..tu je..tapi mengenang kan harga dia yang mak datok..aku rase xpalah..mende ni x sesuai dengan aku kot..kalau dah kene maintain RM500 tiap2 bulan..ape cer..tu utk produk la..kalau xmo guna produk..just bekerja sebagai promoter produk je la..

kerja dari rumah nye ape??haa..iklankan kat internet n cari buyer..all over the world..but then aku bitau aku tamo jual barang n i hv experience doing this kind of job n letih da..tp biasa lah..dia cakap jangan samakan dengan pengalaman lepas..heheh..ayat pancing..then aku straight to the point dengan dia cakap aku x brape berminat dengan program ni..tapi aku alas la sket..aku cakap benda ni memang interesting n kalau ade pape aku akan call..huhu..

so skarang xde la part time job utk aku..so kawan2 kalau ade part time job..sila lah beritahu aku ye..bosan wiken dok umah disamping menambah pendapatan..

p/s: ni website yang aku jumpa tu
http://teamsupercoach.com/bizworks/bizworks/en/index.jsp?ref=jeffrey.connie