Followers

Thursday, June 30, 2011

jom berlumba lagi..

6/30/2011 05:30:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments




ape mende pun mende alah ni pun aku tak brape nak tau..tapi yang aku tau..senang je..invite member untuk join mende alah ni..free je..sape yang banyak dapat point dapat adiah..adiah plak bukan calang2..dapat ipad 2, camera, handphone..huhu..tu yang syok tu..ade macam2 promotion yang di buat..so tugas kite share kan aje..kalau ade sesape yang berminat ngan promotion tu..kite dapat la lagi banyak point..

so..ape kate anda2 diluar sane tu join..ni aku bagi link..cpat2 sebelum masa tamat..

Thursday, June 16, 2011

Godam

6/16/2011 02:54:00 PM Posted by Andy Fairuz No comments
sekarang ni dok heboh pasal website kerajaan malaysia kene hack..satu demi satu laman web agensi2 kerajaan ni di ceroboh..tak ketinggalan laman web agensi pendidikan di negara ini seperti UiTM, Politeknik dan sebagainya..perkara ini berlaku akibat daripada tindakan pihak kerajaan yang ingin menyekat penggunaan laman sesawang berorientasikan perkongsian fail dari masuk ke negara ini..ini kerana pengguna internet di negara ini bebas memuat naik dan turun segala bentuk bahan di internet tanpa mengira hakcipta bahan tersebut..

kesan daripada itu muncullah satu pihak yang menentang tindakan kerajaan itu yang berpengkalan di luar negara telah menyerang website2 agensi2 kerajaan di malaysia ini sebagai tanda protes..mereka menggelarkan diri mereka Anonymous hackers..huhu..memang da banyak da website2 kat seluruh dunia ni diorang da pecah masuk..memang hebat diorang ni..

pandangan aku..diorang ni kira bagusla jugak sebab tau je isu2 sensitive rakyat internet di seluruh dunia ni..bila mereka mengatakan yang setiap pengguna internet mempunyai hak mereka tersendiri untuk menggunakan perkhidmatan di atas talian ni dengan cara apa sekalipun.siap tau tu kerajaan malaysia akan banned file sharing punye website ni..

bukan la nak menyokong diorg ni..memang tindakan diorang hack website ni sesuatu yang tak betul..tapi pihak kerajaan juga perlu tau kenapa jadi camni..betul jugak kata diorang yang ini adalah kebebasan setiap penggunan internet seluruh dunia..mereka yang menggunakan perkhidmatan perkongsian file ni jugak kadang2 ade yang berbayar bagi memudah kan transaksi..so itu da jadi hak diorang utk gunakannya dengan apa cara sekalipun..