Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

Bagi la aku can(chance)..

lame tak nulih..

hal yang berlaku tadi membuatkan aku nak nulih..

apakah yang berlaku??

arini aku ke kl nak anta adik aku ke unikl bersama chaoi..chaoi pun nak wat photoshoot kat unikl..untuk profile picture dia nak bagi kat agency lakonan dia tu..

sampai unikl kene tunggu shahira ntah apa ntah yang nak di setlekan..lame gak nunggu..setelah agak sekian lame menunggu barulah dapat masuk studio..amek gambar lebih kurang..


chaoi photoshoot

setel photoshoot chaoi kami ke Restoran Dulang blakang unikl..shahira nak makan..aku pulak menggunakan tyme ni untuk meng'online'kan diri..sempatla untuk aku bukak fb,tagged,usya blog aku..check mail..nak update blog??tak sempat..baru nak login blogger.com diorang da bising..nak gerak..huhu..tak bagi can langsung..takpela..folo sudey..lagipun tak solat lagi tyme tu..

pas solat terus ke taman cempaka..kat ampang..umah shahira..die nak angkut barang..baru pindah..sampai umah tu aku terlena seketika..ewah..chaoi mengambil peluang ini untuk mengonline kan diri plak..sempat die mengupdate blog..dikala aku sedang menidurkan diri..bangun2 je shahira mintak tolong g tesco nak beli lemari katenye..huh..pompuan-pompuan(ayat same cam dalam blog chaoi)aku bangun solat asar..nampak chaoi sedang mengonlinekan diri..pas solat terus aku mintak laptop kat chaoi..untuk online..baru je aku nak login dalam blogger.com sekali lagi aku di ganggu untuk folo sekali shahira g kedai..aku malas nak pegi..lagipun member2 shahira da datang..huhu..ley la aku usyar aweks2 tu..huhu..aku suruh shahira g ngan chaoi je..chaoi plak saje je..tak tau jalan la..apela..terpaksa la aku folo..huh..tak bagi can langsung..die da puas usya aweks2 tu..da puas online..bagi la aku plak..elok je tyme aku ade je memacam hal..nak g kedai la..tak tau jalan la..apela..itu la..ini la..huhutak bagi can langsung..

siap ke tesco..kali ni chaoi bagi le aku can..die bawak kete..aku online kat sebelah..sambil tunjukkan jalan..baru je start nak menaip..sampai tesco..tak cari parking pun..masuk je tesco terus parking..jauh plak tu..saje la tu taknak bagi can aku online lelame..huh..

dan akhirnya..dikala mereka semua masuk tesco, aku dok luar je..heheh..mengonlinekan diri...setelah sekian lama..susah ke nak bagi can kat orang..

Comments

  1. h0h0h~
    sambung la lagy..
    pas ant0 shahira,amik org kat kL sentral lak..
    =p

    ReplyDelete
  2. alolo..ciannye die..xpe2..cubit je pp caoi 2.hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts