Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

sorotan dua minggu

kembali menulis..

setelah lebih dua minggu aku tak menulis..ni baru ade peluang untuk meng'xpress'kn idea ni..di kala ini aku di kfc tepi faderal..bukan nak makan..pose..tapi sekadar mencuri peluang mengupdate blog ni..

eazynuff: yo nd
ndferuz: yup..
eazynuff: slamat pose
ndferuz: slamat
ndferuz: tahniah skuad wajadiri..
ndferuz: hebat..
eazynuff: yihaa...
eazynuff: aku pon tumpang happy jer
eazynuff: kat ner tu?
ndferuz: kfc..
ndferuz: huhu..
eazynuff: hah?... makan ker?
ndferuz: yup..
ndferuz: eh..
ndferuz: tak..
ndferuz: mean tak..
eazynuff: abis tu? ko tgh sahur ek?
eazynuff: biler mau update blog ni?... xder content baru ker?
ndferuz: yup..
ndferuz: huhu..
ndferuz: dats wut im thinking now..
ndferuz: nak mengupdet blog..
ndferuz: sat no..
ndferuz: ni tgh menaip la ni..
ndferuz: hehe
eazynuff: taip cepat...
ndferuz: sabo..
eazynuff: ko tgk sepakminang.blogspot
eazynuff: laju jer update
ndferuz: huuhu..
ndferuz: itu untuk tatapan umum..
ndferuz: kene la laju apdet

conversation antara aku ngan sorang member membuatkan aku rase seronok untuk mengupdate blog ni..

entry aku kali ni lebih kepada ingin menyorot kisah selama 2 minggu aku tak nulih ni..melihat pade kalendar pade laptop ku ni..tak banyak yang berlaku selama 2 minggu ni..

antara yang mencuri perhatian aku adalah program induksi persi yang aku hadiri di kuala woh tapah pada 14-16ogos lalu..


sangat best..huhu..berjaya jugaklah aku n chaoi bina empayar disitu..kami conquer abis induksi kali ni..heheh..balik dari induksi plan nak terus ke s.alam..tapi disebabkan ade pengaruh yang kuat disana, kami berhasrat untuk stay beberapa hari disana..alang2 boley kembangkan network disana..yang mana memang impian kami intuk bukak network di uitm perak pun..huhuh..sambutan n layanan budak2 perak memang best..pelik gak rase..senior persi yang lain lagi ramai..tapi aku ngn chaoi 2 org je mampu conquer budak2 tu walaupun hanya 2 malam je kat situ..setiap malam kat uptown tu mesti havoc ngan geng kitorg..nak kate kami hanya meng'kacis' awek pon tak jugak..sebab bebudak lelaki yang len pun turut enjoy bila ngan kitorg..tu yang lebih seronok tu..

2 malam disana sempat kami open cerita emall ngan diorang..alhamdulillah semua positive..cume tinggal nak folow up je..n insyaallah 2-3 hari lagi maybe kami akan kesana lagi..hehe..collect 'K' plak..

PERSI UiTM PERAK..tunggu kehadiran kami pada versi yang ke 2..hehe..

lagi cerita menarik adalah kesah nasi ayam..hehe..mende plak ni..ok..ceritanya camni..pada bulan ramadhan yang mulia ni aku bersama 2 org lagi rakan aku telah sama2 berniaga nasi ayam di bazar ramadhan..seksyen 20,shah alam..nak cari duit lebih..skang ni tgh agak lari sket bajet nih..cari la duit lebey..alhamdulillah..sambutan boley tahan..sape mau rasa..mai singgah gerai no 17 tapak bazar ramadhan seksyen 20 shah alam..huhu..

sekian sorotan 2 minggu ini..

Comments

  1. andy!!
    sory x dpt juin g kuala woh tuh~
    hehehe

    nak nasik ayam free!!
    =D

    ReplyDelete
  2. hehe..
    mai datang s.alam..
    rase ns ayam ktorg..sdap..
    huhu..

    next event umah ank yatim chemor..
    tp ni bukan under done tau..
    program under uitm perak..
    mau ikot..
    31 ogos ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts