Followers

Saturday, February 06, 2010

Jawatan kerja..

2/06/2010 11:16:00 AM Posted by Andy Fairuz 3 comments
kadang-kadang aku konfius dengan jawatan aku kat tempat kerja aku ni..

dalam pengesahan kerja aku nye jawatan eksekutif ICT yang ditugaskan untuk menjaga website company..jaga sistem company..wat kerja2 mendesign sebarang bentuk design..ok la tu..stendet..

tapi sepanjang 5 hari di bulan februari ni aku telah mengalami perubahan kerja yang sepatutnya aku lakukan..antaranya..

Lelaki faksimili - fax man..(aku tak tau nak bagi name ape da)
kerja aku adalah jadi tukang faks surat..bukan sket2 punya..tapi berpuluh surat aku kene faks kan..bukan semua pun ade..kadang2 salah nombor la ape la itu la ini la..da kene dok kat depan mesi faks tu je selalu..

Lelaki pengimbas - scan man..(d itu je yang boley aku bagi name)
satu lagi tugas aku..untuk men'scan' sebuah modul kursus sebanyak lebih kurang 90 mukasurat..gile ape..kate boss aku,"ok la kan..dari awak nak taip 90 muka ni..baik awk scan kan??"huh..aku pun dengan rase rendah diri sebagai 'employee' ni berkate.."betul gak tu..baik boss..saye akan buat"

last but not least..

Pemandu lori - lorry driver..(ha ni memang betul status nye..)
sebab nak tolong cover brader tempat kerja aku ni yang tetibe tak ley nak datang sebab kene berubat sebab sakit..aku plak yang kene bawak lori..dalam lori tu ade khemah2 untuk pasar malam..so aku kene bawak lori tu bersama la 2 org budak selaku pekerja memasang khemah..mase pergi aku bawak..nak anta balik pun aku kene bawak..huhu..gile ah..mak aku pun tak tau ni..tau die mau bising die..

huhu..da name pun pekerja..kene la ikut arahan..boss da suruh..hehe..

pada aku..lagi baik kite sendiri jadi boss..freedom..buat network lagi bagus la....huhu..jom ramai2 kita buat network same2..yang penting bulan depan pasti Mazda RX-8..tunggu....
Reactions:

3 comments:

  1. salam...

    kerja-kerja fax dan scan terkategori sbg "office boy" ler... ;)

    xdenya istilah fax man or scan man.. haish... huhuhu...

    ReplyDelete
  2. masalah nye ofice boi memang buat keje2 ofis..ni tak 1 hari tu keje aku fax surat je..huhu..esoknye 1 hari keje aku scan buku plak.. 1 whole day tau..huhuhu

    ReplyDelete
  3. kt mane ko buat kerja2 fax surat & scan buku tue ?? kalo kt opis, masih bole dikategorikan sbg opis boy... hehehe...

    ReplyDelete