Followers

Friday, February 26, 2010

confirm close

2/26/2010 10:03:00 AM Posted by Andy Fairuz No comments
bile mind set kite kate close..so confirm close..

smalam aku jumpa farah..budak chaoi kat s.alam yang aku take over..die nak jumpe sebab nak share masalah dia ngan member bilik die..die sedikit down bile kawan sendiri tak ley time die apatah lagi bila nak ajak sekali buat bisnes..setelah mendengar cerita darinya aku terus membuka mula untuk membuka bicara aku sebagai seorang leader yang bertanggungjawab ke atas anak buahnya. namun dalam pada aku dok motivate die..sorang member die yang die ajak jumpe malam tu tetibe muncul..

sambil mengapplykan law of attraction..aku mula rapport prospek...aku tak sangka pula untuk closing sesapa pun malam tu..aku tak prepare pape pun..no paper..no pen..anyway aku set mind aku nak close die jugak ..

aku bukak minda die kenapa bisnes..kenapa network..then aku mula start citer..tanpa menggunakan pen dan kertas.aku cuma menggambarkan presentation aku dengan gelas2 yang ada di atas meja makan kat kedai mamak tu..

walaupun sedikit blur..nampaknye dia paham..tapi aku tetapkan mindset aku untuk close die..presentation telah aku habiskan..4 step telah aku jelaskan..soalan terakhir aku tanye..bile ley register..dengan rase senangnya dia cakap..boleh, nak register..jauh dalam hati aku rasa syukur sangat2..walaupun presentation aku tanpa preparation pape..namun cukup untuk buat die di close..alhamdulillah..
Reactions:

0 idea orang lain:

Post a Comment