Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

ade lagi murah..

huhu..gile lah..baru dapat tau pasal emas UOB..lagi murah..and sediakan emas 999..adoiyai...baru aku check ni..1 gram sama dengan RM 164.40..huhu..tyme aku beli kat KFH aritu RM170.68..then tyme aku topup stock emas aku aritu 1 gram RM 169.80.. then UOB, tgk pade spread hargenye pun tak jauh beza..harga dia beli RM 162.40..beza cuma RM 2 je..huhu..emm..

tapi ade jugak con..minimum kene beli 20g..kalau nak tunggu nak beli 20g memang lambat lagi la aku nak membeli nya..takpalah..yang dah ada ni topup je la nanti..kot ade rezeki leih ke nak beli yang lain plak..mane tau kan..

so kawan2 yang kat luar sana..bila lagi nam mulakan pelaburan..jangan pikir skarang..pikir 10 tahun akan datang..setel..mulai skarang bolehlah lupakan ASB..huhu..jom mulakan pelaburan emas..berbaloi2..takda risiko..

Comments

Popular Posts