Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

Paris, Amsterdam, London..Mu tunggu aku datang..

Assalamm..


Jyeahhh..sedang menghitung hari ni baq hang..tak sampai sebulan je lai..trip ke europe aku bersama keluarga..hehe..memulakan projek misi 2015 aku.. mudah-mudahan semua ok..

Persiapan rapi tu tak la sangat..tapi beberapa persiapan kecil dah pun aku sediakan..long john dah beli..beberapa pakaian tahan sejuk aku dah beli..winter jacket..emm..cari kt sana jelah..hehe..kasut..tak sempat nak beli..aritu ade tgk kat JPO..tapi tak beli..then datang lg skali dah takda..so rasenye pakai sport shoes je la nampaknya..kat sana nanti baru beli satu..hehe..buat persiapan untuk misi seterusnya nanti..

trip selama 12 hari ni meliputi 3 buah negara..France, UK, dan Netherlands..tapi sebenarnya aku pergi 5 negara..hehe..transit kat Dubai and transit train kat Brussels..cuti kene standby 8 @ 9 hari..tapi so far cuti aku cukup utk cover semua tu..hehe..tinggal nak apply je..

so insyaallah nanti aku kongsikan cerita aku di sana..ok..sehingga hari ini ada lagi lebih kurang 24 hari je lagi tinggal..nantikan cerita aku nanti ye..

*gambar sumber google..

Comments

Popular Posts