Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

Saya perlu berjaya kerana....

kejayaan itu sememangnya sudah pasti..

rasa kesenangan yang sememangnya diidamkan dari dulu telah membuatkan aku berfikir untuk berubah ke arah itu. tidak kira apa jenis kejayaan yang aku perolehi, bagaimana kejayaan itu diperolehi, atau bila kejayaan itu dicapai, aku yakin aku boleh memperolehinya.


pertemuan yang telah ditetapkan oleh ALLAH S.W.T akan eMallNetwork kepada aku membuatkan keyakinan aku bertambah untuk merasai kejayaan tersebut. kesusahan sememangnya pasti akan dirasai.namun jauh dalam hati ini terlalu yakin akan kemanisan meniti kejayaan tersebut. atas sebab itulah aku begitu yakin.

kekuatan aku dalam mengharungi perjalanan ini adalah rakan-rakan insan terhebat yang sentiasa memberi support kepada aku. disini lah baru dapat dinilai yang mana kawan yang mana lawan.. kawan sememangnya membantu, tetapi lawan sudah semestinya membunuh..

berjaya aku pada masa ni penentu berjaya aku pada masa depan.insyaallah..misi utama masa depan telah pun dirancang..dan titik mulanya adalah perlunya berjaya pada masa ini..

Comments

Popular Posts