Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

ber'purple' di hari raya..



salam lebaran buat semua..

kesah lebaran aku mulakan dengan tajuk ber'purple' di hari raya yang mana tahun 2010 ini membawa kesah berbeza seperti tahun2 sebelumnya..ya..tahun ini tahun ungu dalam kesah rayaku kali ini..
kesah bermula seawal pagi raya apabila 1 family aku tahun ni mengenakan pakaian serba ungu di pagi mulia ini..aku dengan baju melayu purple 4 thn lepas punye..huhu..walaupun baju lama..namun ia masih kelihatan baru bila 1 family bertemakan ungu..hehe..

sampai umah nenek..rupanya family ucu pun pakai tema purple jugak..huhu..ucu, maksu ngan anak die..nurin..semua pakai purple..huhu..aduhai..ske btol aku..



otw gi smayang jumaat..jumpe ade 1 kete proton lame warne purple..diikuti sebuah lori besar jugak kaler purple..huhu..berturut plak tu..sampai masjid..ya allah..banyak btol ungu kat masjid ni..huhu..

memang berpurple la raya ni..nak jadi cerita lagi..cik puan yasmin juga telah mengenakan pakaian serba ungu di pagi raya tu..huhu..comey..suke2..katenye nanti aku datang sane nak beraye pun cik puan ku ni nak pakai baju ni..hehe..bagus2..




sangat suka aku bila banyaknye warna purple kelihatan dikala hari raya ini..apa specialnye purple ni??apakah aku terlalu obses pada warna purple ini..?yup..memang tepat skali..huhu..sangat obses..dan aku bertambah suka bila makin banyak warna purple keloihatan di depan mata ku..huhu..

emm..sekian untuk post kali ni..kesah raya ku berwarna purple..huhu..

Comments

Popular Posts