Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

Marilah mari..pergi mengundi...

Tanggal 8 mac 2008..seluruh rakyat Malaysia yang layak akan menunaikan tanggungjawab negara iaitu mengundi. Kepada sesiapa yang layak tu diharapkan membuat pilihan yang tepat. undilah calon yang betul2 layak untuk memegang tanggungjawab sebagai pemimpin..kerana merekalah yang akan mencorak kemajuan negara di masa akan datang..

Demam pilihanraya kini mula dirasai di setiap pelusuk tanah air..kat tempat aku skang pun da nampak dah perang poster semakin hebat.sekelompok kawasan ni bersepah poster BN..sekelompok kawasan ni plak bersepah bendera PAS dan KeADILan..dan ade sekelompok kecil kawasan lagi dengan beberapa poster dan bendera pembangkang yg lain..tiap2 hari aku balik malam, nampak la sekumpulan penyokong2 parti berkenaan bertungkus lumus menaikkan poster dan bendera parti masing2..emm..perang, perang jugak..jgn tak mgundi sudah..

ape yang penting undi tetap undi..tak kira lah apa pilihan kita..jangan ade yang perang btol2 suda..bagi mereka yang menang, jalankanlah tanggungjawab anda sebagai seorang pemimpin yang adil dan bertanggungjawab yang sentiasa mendengar suara rakyat..bukan menghancurkan rakyat..bagi yang kalah,jangan pula melenting tak tentu pasal..anda masih lagi boleh berbakti pada negara..anda masih boleh menjadi pemimpin yang mendengar suara rakyat..jangan jadikan negara ini sebagai medan tempur sesama kita..

huh..bagi aku..undi adalah rahsia..
undilah dengan bijak..selamat mengundi

Comments

  1. uit!
    awak g ngundi ke ari tuh??
    asal tak jumpe??
    ngundi kat ne eh??
    seri iskandar ke??
    hehhheeee....
    =p

    ReplyDelete
  2. taklah..
    klau ngundi pun kt shah alam la..
    awk ngundi mane..??

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts