Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

bila peluang di depan mata

kisah ini sekadar hikayat dulu kala..
ada seorang tua..kuat ibadah..solat tak tinggal..zikir tak putus..

satu hari kampungnya dilanda banjir..
air naik paras lutut..org kampung datang bagi bantuan..

"Pakcik, jom keluar kampung..kampung kita dilanda banjir"
"takpa..aku kuat ibadat..tuhan pasti tolong aku.."

air naik lagi paras dada..org kampung datang naik sampan bagi bantuan..

"Pakcik, jom keluar kampung..kampung kita dilanda banjir,nnt tenggelam"
"takpa..aku kuat ibadat..tuhan pasti tolong aku.."

air naik sampai bumbung..org kampung datang naik helikopter bagi bantuan..

"Pakcik, jom keluar kampung..kampung kita dilanda banjir,nnt tenggelam"
"takpa..aku kuat ibadat..tuhan pasti tolong aku.."

nak jadi cerita..org tua td mati lemas dalam banjir tersebut..dan rohnya diangkat bertemu tuhan..

die tanye kpd tuhan..
"ya tuhanku, kenapa engkau tak tolong aku sedangkan aku sentiasa beribadat kepada mu?"

tuhan jawab..
"bermacam2 bantuan aku bagi..dari yang berjalan, yang naik sampan..yang naik helikopter..semuanya engkau tolak..itu semua bantuan ku"

.......................................................................................................................................

fikir-fikirkan..bila peluang datang depan mata..peluang datang hanya sekali..

Comments

  1. kisah nie sangat berguna utk aku -yang salu harapkan bantuan dariNya..bantuan miracle.. -_-

    ReplyDelete
  2. ada sorang pakcik lagi berkata...

    "tak pa la.. sepuloh ribu sebulan... tak pa la.. "

    pakcik tu ada kat terengganu sekarang...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts