Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

salah kata

umm..mmg susah bila tersalah kata..

niat dihati bukan nak sakitkan hati sesiapa..tpi bila disalah tafsir jadilah perkara yang tak di ingini..orang mula bercakap pasal kita..padahal ia sebenarnya hanyalah satu idea untuk kita sampaikan melalui kata-kata..

sebab tersalah kata, org mula sakit hati..macam apa yang kita kata ni semuanya benar belaka..tak boleh nak berfikir luar dari realiti sebenar..

kalau kita ade kereta BMW, takkan tak boleh nak cakap pasal Nissan Fairlady Z.takkan nak terus bercakap pasal BMW je..sesekali idea mengenai Nissan Fairlady Z tu nak jugak disembangkan..dan bila kita bercakap pasal Nissan Fairlady Z tu tak bermakna kita dah tak nak naik BMW td..emm..

tu cuma suara yang nak dilontarkan je..tak berniat nak buat sesiapa sakit hati..sebagai menghormati sesiapa yang merasakan kesalahan aku dalam berkata-kata..aku memohon maaf..kalau kata-kata dulu salah bagi kamu, insyaallah akan aku betolkan kan kelak..mungkin akan lebih berhemah dalam berkata-kata..


Comments

Popular Posts