Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

1 ramadhan @ 1 ogos..

1 ramadhan tahun ni jatuh tepat pada 1 ogos..yakni masuknye bulan baru..yang mana setelah sekian lame aku tak menaep ni..malasnye la..so dikala hampir waktu berbuke ni..aku merajinkan diri untuk menaip entry bulan ni..tu pun hanya menggunakan SL aku..hehe..nak bukak laptop punye la malas..

Entry kali ni aku just nak share perihal 1 ramadhan..puase tahun ni aku mulakan dengan rase x selesa di perut..ni semua gara-gara kes aku disyaki ade gastrik..sebelum pose ritu g chek dokter kate aku ade gastrik..xpenah2 ade gastrik..tetibe je ni gastrik plak..so td aku masih lagi rase sakitnye prut ni..

tapi berkat kekuatan dan ketahanan aku menjalani ibadah puase ni aku akhirnya sampai ke waktu berbuka..dan dikala 1 ramadhan ini aku buka di rumah bersama keluarga..dan menu hari ini sudah semestinya masakan ibu la..


Antara lauk buka 1 ramadhan - Asparagus Goreng dengan Sotong..nyum..nyum..


Gulai Ikan


And semestinye..Nescafe tarik..

Lepas buka of course..terawih kat surau..so first day ramadhan tahun ni bermula dengan agak slow..sumenye kerana sakit perut yang melanda diri ini..hope esok2..baik la..

"Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, Agar dapat kulalui dengan sempurna.."

Comments

Popular Posts