Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

[UPDATE] - Misi Autumn di Korea 2015

Assalamualaikum..


Sebelum ni aku ade buat entri bertajuk Misi Autumn di Korea 2015 dimana tahun depan aku plan untuk buat trip ke korea bersama kawan2 aku.. dan ini update terkini..

Disebabkan tarikh cuti tahun depan ade sedikit perubahan iaitu tarikh cuti awal muharram di awalkan sehari..maka aku pun terpaksa adjust tarikh tu sehari awal..so skarang ni tarikh yang confirm adalah pada 14 - 20 Oktober 2015.

Update terkini berkaitan jumlah peserta buat masa ini telah meningkat kepada 21 orang..tapi sehingga kini aku masih belum menerima sebarang bayaran deposit dari setiap peserta..so by next month dah kene kutip deposit untuk aku book tiket flight ke Jeju dan book tmpat stay sewaktu disana..

Insyaallah dari masa ke semasa aku akan update tentang status terkini misi ini..mudah-mudahan berjaya..

Comments

Popular Posts