Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

aku nak RM5K bulan ni..


skarang aku masih tidak bekerja..bukan bermakna aku menganggur..tapi mmg aku masih belum terbuka hati nak kerja makan gaji ni..ye..memang aku taknak makan gaji lagi..dan sekarang aku berniaga..

bapak aku cakap kat adik aku.."ape nak jadi ngan abang, tak keje..walaupun nak berniaga sekalipun cari la duit dulu..cari keje dulu..ni tak..balik da tgh2 malam..tak tau la ape dibuatnya.."

tu kate bapak aku..memang die tak tau ape yang aku buat sekarang..takpe la..aku nak tunjuk n buktikan sebenarnya ape yang aku huat sekarang ada hasilnya satu hari nanti..

bulan lepas je aku mampu kumpul RM 3200..so bulan ni target aku RM 5000..kemampuan tu semua bergantung pada aku..dengan bisnes yang aku buat sekarang..eMallNetwork..aku yakin..dan sangat yakin yang aku mampu tunjukkan sesuatu pada keluarga aku..

sangat aku berterima kasih kat chaoi..yang mem'positif' kan aku bile aku ni down..buatkan aku sangat yakin bahawa walaupun family aku tak berapa setuju ngan ape yang aku buat..tapi aku akan tunjukkan hasilnya pada mereka..


Comments

  1. oit..!!

    gile gempak income sebulan lebih dari gaji guwe..

    ni bisnes yg awk bg tau kat org ari tu ke??

    mantop..!!

    kencang seyy..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts