Skip to main content

Featured

MyPickupTrip

Awal tahun aritu lepas tengok trip yang aku buat ke Korea boleh dikatakan berjaya walaupun dengan sedikit  kekurangan, so aku plan untuk buat lagi trip ke Korea. Tapi lepasni aku tak gerak dengan personal account aku. Aku decide untuk create satu nama untuk aku jalankan semua trip ni. Dan trip-trip yang aku buat bukan setakat ke Korea malah lebih lagi.

Nama yang aku pilih adalah "My Pickup Trip - Let's Travel". Sebab kenapa nama ni di pilih kerana masa tu dok sibuk pasal pickup line - ciaaa ciaa ciaaa... so aku ambil perkataan pickup tu dan tambah trip belakangnya memandangkan ia berkaitan dengan trip and travel.

Dan trip pertama aku under MyPickupTrip ni adalah ke Seoul, South Korea sekali lagi pada bulan April lalu. Alhamdulillah 2 group yang pergi. 1 group tu memang private group, dan 1 group lagi adalah open group. 12 orang kesemuanya. Memang tak dinafikan terdapat beberapa kekurangan dari segi pengurusan makan, namun pada aku ianya boleh dikatakan berjaya memandang…

Ipoh mali tadak sombong

Assalamualaikum...

Sidang pembaca sekalian..heheh..amboih..macam nak bagi syarahan pulak..

Sejak balik dari bercuti bulan lalu aku agak sibuk sikit dengan kerja dan aktiviti-aktiviti harian aku..beberapa hari lepas balik dari Europe bulan lepas terus di hantar ke Ipoh..kene kerja kat sana..pastu ade camping kat pangkor..lepas tu balik pulak ada testing dengan Pos Malaysia untuk GST nanti..weekend pulak ada aktiviti lain..dengan keluarga..cari barang persiapan..pastu minggu lepas dok ofis sehari je..yang lain kena keluar..pergi Pos..pergi Cheras..

Ni masuk minggu seterusnya..aku kembali ke Ipoh..seminggu kat sini..aku kene bertugas kat sini..company hantar..dah la sorang-sorang je kat sini..sewa rumah pun besar2 duduk sorang2..huhu..makan pun sorang2..tapi xpe..dapat elaun..heheh..

Aku kat ipoh ni kena buat support IT kat Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak atau PPPNP. Memang kat town Ipoh ni..so far takda masalah utk aku dok sorang2 kat sini..since aku dulu pun belajar sini..slalu la jugak jalan Ipoh ni..

ni tempat duduk aku kat PPPNP

Radio tu xberenti bunyi..serabut jugak laa..
Seminggu sekali sorang akan jaga..minggu depan turn orang lain pulak..so dalam sebulan dalam sekali aku akan ke sini untuk buat support..terpaksa la tinggal berjauhan sekejap dengan cik tunang..hehe..da kawen nanti camna la kan..huhu..

Ok lah..tu je nak share..sebab tu je yang rajin..

p/s: cerita europe x setel lg ni..hahaha..lek arrr...

Comments

Popular Posts